Logo Dalfsen
Vastgesteld ‘1e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Welsummerweg 16’, Dalfsen

Burgemeester en wethouders van Dalfsen maken bekend dat de gemeenteraad van Dalfsen, op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening, het bestemmingsplan ‘1e herziening bestemmingsplan Buitengebied gemeente Dalfsen, Welsummerweg 16’ op 25 november 2013 gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan maakt een extra woning mogelijk (Rood voor Rood-beleid) aan de Welsummerweg 16 in Dalfsen en kent op deze locatie ook een vervolgfunctie toe aan een bestaand vrijgekomen agrarisch bedrijfsgebouw (VAB-beleid).

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld naar aanleiding van een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan.

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken van 12 december 2013 tot en met 23 januari 2014 voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis in Dalfsen. U kunt het bestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0148.BgemDlfshz1-vs01 ook inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl of www.dalfsen.nl. De bestanden zijn beschikbaar op http://ro.dalfsen.nl.

Instellen beroep

Beroep tegen het besluit instellen kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Dit is gedurende bovengenoemde termijn mogelijk voor:

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met dit besluit en die tijdig hun zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden die het niet eens zijn met de aangebrachte wijziging.

Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Als er tijdens de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

Voor zowel de behandeling van een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Dalfsen, 11 december 2013

Burgemeester en wethouders gemeente Dalfsen.

Naar boven