Beleidsregel van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 29 november 2013, nr. 563603, houdende de wijziging van de Beleidsregel van 17 december 2009, nr. HO&S/BS/2009/177909, inzake de afdoening van verzoeken om toestemming tot het voeren van Nederlandse titulatuur op grond van een in het buitenland behaalde graad als bedoeld in artikel 7.23 derde lid van de Wet op het hoger onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek (Stcrt. 20664) in verband met de verlenging van de termijn van deze beleidsregel

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 4:81, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht en artikel 7.23, derde lid, van de Wet op het hoger onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 5 van de Beleidsregel van 17 december 2009, nr. HO&S/BS/2009/177909, inzake de afdoening van verzoeken om toestemming tot het voeren van Nederlandse titulatuur op grond van een in het buitenland behaalde graad als bedoeld in artikel 7.23 derde lid van de Wet op het hoger onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek (Stcrt. 20664) vervalt.

ARTIKEL II

Deze beleidsregel treedt in werking met ingang van 1 januari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker.

TOELICHTING

Het beleid ten aanzien van de afdoening van verzoeken om toestemming tot het voeren van Nederlandse titulatuur op grond van een in het buitenland behaalde graad als bedoeld in artikel 7.23, derde lid, van de Wet op het hoger onderwijs en het wetenschappelijk onderzoek is vastgelegd in de Beleidsregel van 17 december 2009 (Stcrt. 20664). In deze beleidsregel zijn de criteria opgenomen op grond waarvan een verzoek kan worden gehonoreerd. De invulling van de criteria is mede gebaseerd op de afspraken die gemaakt zijn in de Lissabon Convention on the Recognition of Qualifications concerning Higher Education in the European Region.

Deze beleidsregel vervalt per 1 januari 2014. Omdat de criteria uit deze beleidsregel nog steeds relevant zijn voor de beoordeling van de verzoeken om toestemming van Nederlandse titulatuur door de Dienst Uitvoering Onderwijs en deze criteria ook voor de toekomst relevant zijn, wordt de beleidsregel voor onbepaalde tijd verlengd.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker.

Naar boven