Ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Blijham-Morige 2, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 16 juli 2013 heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht. De aanvraag heeft betrekking op de inrichting Blijham-Morige 2, gelegen in het gebied van de Winnings-vergunning Groningen, aan de Driepoldersweg 10 te Wedde, in de gemeente Bellingwedde, op de percelen, kadastraal bekend gemeente Wedde, Sectie I, nummers 478, 481, 960, 966 en 1616.

De inrichting Blijham-Morige 2 is bestemd voor het produceren en afvoeren van aardgas.

Het geproduceerde aardgas wordt door middel van een ondergrondse nat-gastransportleiding onbehandeld afgevoerd naar de op circa 4 km afstand gelegen gasbehandelingsinstallatie inrichting Oude Pekela-1. Op de inrichting zijn vijf gasproductieputten aanwezig: BHM-2, BHM-4, BHM-5, BHM-6 en BHM-7. Put BHM-6 is geabandonneerd.

De aanvraag betreft het in gebruik nemen van gasproductieput BHM-7. Ten behoeve daarvan worden een mobiele productie-eenheid (KISS), een mobiele anti-corrosievloeistofinjectie-eenheid, een mobiele methanolinjectie-eenheid en benodigd leidingwerk geplaatst en in gebruik genomen. Daarnaast betreft de aanvraag actualisering van de vigerende vergunning, op 01-10-2001 verleend door de Minister van Economische Zaken.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 19 december 2013 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Bellingwedde, Hoofdweg 2 te Wedde.

Tot en met 29 januari 2014 kan eenieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energiemarkt

T.a.v. S.J. Hoes MA MSc

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot S.J. Hoes MA MSc, telefoon 070 – 379 70 43.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven