Logo Heerde
Vastgesteld bestemmingsplan Bedrijven- en sportterreinen Heerde en Besluit Hogere Waarde Wet Geluidhinder, Heerde

Het college van Heerde maakt, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht, bekend dat de gemeenteraad op 11 november 2013 het bestemmingsplan Bedrijven- en sportterreinen Heerde gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Doel van het bestemmingsplan

Het ontwerpbestemmingsplan Bedrijven- en sportterreinen Heerde is opgesteld voor de bedrijven- en sportterreinen in Heerde. Het plangebied wordt aan de oostkant begrensd door de Zwolseweg. Aan de zuidkant wordt het plangebied globaal begrensd door de Sportlaan en de rand van het bedrijventerrein. Aan de westkant lopen de plangrenzen grotendeels over de Kamperzijweg en de 1e Hoornerveenseweg. Aan de noordkant loopt de begrenzing over onder meer de Eeuwlandseweg, de Veldweg en de 1e Hoornerveenseweg, waarbij een deel van het plangebied bijna tot aan de Koerbergseweg loopt. Het bestemmingsplan is opgedeeld in een conserverend gedeelte en een ontwikkelingsgericht gedeelte. Het conserverende gedeelte is opgesteld voor de bestaande bedrijven- en sportterreinen ten noorden van de kern Heerde. Het ontwikkelingsgerichte gedeelte ziet toe op een planologische regeling voor:

  • Kleinschalige bedrijvigheid in het gebied ten zuiden van de nieuwe gemeentewerf aan de Veldweg;

  • 5 nieuwe woonkavels met een beperkte werkfunctie aan de zuidzijde van de Eeuwlandseweg nabij de Veldweg (wonen plus);

  • De ontwikkeling van een bedrijvencluster langs de Zwolseweg ten zuiden van de Eeuwlandseweg waar zich showrooms kunnen vestigen;

  • Een woon-werklandschap ten noorden van de Eeuwlandseweg.

Wijzigingen

De gemeenteraad heeft bij vaststelling van het bestemmingsplan wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht. Dit betreft onder andere:

  • De 11 amendementen die aan-/overgenomen zijn, met name bedoeld voor het ontwikkelingsgerichte gedeelte, zoals een verlaging van de hoogte van lichtmasten, de verlenging van de planologische borging van de grondwal en de verbreding van de groenstrook. Deze amendementen zijn ook in de Schaapskooi van week 47 gepubliceerd;

  • De zienswijzen die (gedeeltelijk) zijn overgenomen;

  • Ambtelijke wijzigingen, zoals een opname van een gevelrooilijn voor de uitbreidingen van het bedrijventerrein ten zuiden van de Eeuwlandseweg en een andere wijze van het bestemmen van risicovolle inrichtingen.

Voor een compleet overzicht van alle aangebrachte wijzigingen in het bestemmingsplan wordt verwezen naar het betreffende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Besluit hogere waarde

Het college van Heerde maakt ingevolge het bepaalde in artikel 110 en verder van de Wet geluidhinder bekend dat zij op 2 oktober 2013 een hogere grenswaarde vast hebben gesteld van 57 dB voor de te bouwen woningen in de 1e lijns bebouwing en een hogere grenswaarde van 52 dB voor woningen in de 2e lijns bebouwing ten opzichte van de Zwolseweg, ten behoeve van de ontwikkeling van het woonwerklandschap ten noorden van de kern Heerde, kadastraal bekend gemeente Heerde, sectie A, nummers 2816 en 2818 t/m 2820.

Uit het akoestisch onderzoek van Bijvoets Bouw en- geluidsadvisering met werknummer 12.035 en gedateerd op 6 juni 2012, is gebleken dat de geluidsbelasting ter plaatse van de in het bestemmingsplan opgenomen ontwikkelingen op de Hoorner Enk hoger is dan de voorkeursgrenswaarde van 48 dB, vanwege het wegverkeerslawaai van de Zwolseweg. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB wordt niet overschreden.

Inzagetermijn

De betreffende stukken liggen met ingang van 11 december 2013 gedurende zes weken op werkdagen tussen 08.30 uur en 12.30 uur voor een ieder analoog ter inzage op het gemeentehuis te Heerde, bij de balie van het Publiekscentrum. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0246.700BPBHDBDRIJVNTRN-VA01 en op www.heerde.nl. De bestanden van het bestemmingsplan kunt u digitaal verkrijgen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder ‘index’ Heerde.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naast het instellen van beroep kunt u binnen de hierboven gestelde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Tegen het gewijzigd vastgestelde onderdeel van het bestemmingsplan kan elke belanghebbende beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

10 december 2013

Het college van Heerde, W.R.J.M. Pijnenburg-Adriaenssen, burgemeester

B. van Zuthem, gemeentesecretaris

Naar boven