Logo Epe
Ontwerpbestemmingsplan De Adelaar, ontwerpbesluit Hogere Grenswaarden en anterieure overeenkomst, Epe

Ontwerp bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat met ingang van woensdag 11 december 2013 gedurende 6 weken het ontwerp bestemmingsplan De Adelaar voor een ieder ter inzage ligt.

Het ontwerp bestemmingsplan De Adelaar voorziet in de juridisch planologische regeling voor de functieverandering van een voormalige chemische wasserij aan de Heerderweg. In ruil voor de sloop van alle opstallen mogen in het kader van het functieveranderingsbeleid drie woongebouwen met maximaal 8 wooneenheden worden teruggebouwd.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad Bestemmingsplannen, vervolgens kunt u het ontwerp bestemmingsplan oproepen op het scherm, bijvoorbeeld door het adres in te typen of in te zoomen op de kaart. U kunt ook de plan-ID ingeven:

NL.IMRO.0232.BG006DeAdelaar-OBP1

of deze link gebruiken:

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0232.BG006DeAdelaar-OBP1

De bronbestanden zijn beschikbaar op:

http://epe.gemeentedocumenten.nl/

Gedurende de bovengenoemde periode ligt het ontwerp bestemmingsplan De Adelaar op werkdagen van 08.00 – 12.00 uur (op woensdag van 8.00 – 17.00 uur en na 17.00 uur op afspraak) ter inzage bij de Publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. Het bestemmingsplan en overige stukken zijn ook in te zien via de gemeentelijke website www.epe.nl, onder ‘Bouwen en Wonen’.

Reageren?

Een ieder kan tijdens de bovengenoemde periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw T. Olieman van de afdeling Strategie & Ontwikkeling (tel. 0578 – 67 88 76).

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

De woongebouwen binnen het plangebied liggen binnen de geluidszone van de Heerderweg. Twee van deze woongebouwen krijgen te maken met geluidsbelasting boven de voorkeursgrenswaarden. Het college is daarom van plan om, op grond van artikel 45 van de Wet geluidhinder, een hogere grenswaarde vast te stellen voor deze twee woongebouwen.

Het ontwerpbesluit ligt gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan De Adelaar ter inzage.

Reageren?

Een ieder kan tijdens de periode van zes weken schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere grenswaarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Epe, Postbus 600, 8160 AP Epe. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met mevrouw T. Olieman van de afdeling Strategie & Ontwikkeling (tel. 0578 – 67 88 76). Houdt u er rekening mee dat de dossiers die wij ter inzage leggen aangevuld kunnen worden.

Anterieure overeenkomst

Ten behoeve van bovengenoemde functieverandering van een voormalige chemische wasserij aan de Heerderweg te Epe is het college van burgemeester en wethouders, op grond van artikel 6.24 Wet ruimtelijke ordening, een anterieure overeenkomst aangegaan met de initiatiefnemers. In de overeenkomst zijn de voorwaarden geregeld waaronder de gemeente Epe bereid is mee te werken aan een bestemmingsplanherziening.

Met ingang van 11 december 2013 wordt gelijktijdig met het ontwerp bestemmingsplan De Adelaar de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst voor een ieder ter inzage gelegd bij de publiekswinkel in het gemeentehuis te Epe. U kunt tegen deze zakelijke beschrijving geen zienswijzen indienen.

Epe, 10 december 2013

Naar boven