Logo Someren
Vastgesteld plan-mer en bestemmingsplan Zandstraat 99, Someren

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Someren in de vergadering van 27 november 2013 de plan-mer en het bestemmingsplan “Zandstraat 99” heeft vastgesteld.

Inhoud vastgesteld plan-mer en bestemmingsplan

Het bestemmingsplan biedt de juridisch-planologische grondslag voor het uitbreiden van het agrarisch bouwblok aan de Zandstraat 99 tot een oppervlakte van 2,5 hectare. Binnen het bouwblok wordt voorzien in 0,5 hectare landschappelijke inpassing.

Door de vergroting van het bouwblok kan het ter plaatse gevestigde pluimveebedrijf worden uitgebreid. De ontwikkeling van het bedrijf aan de Zandstraat hangt zeer nauw samen met de sanering van de bedrijfslocaties aan de Hollestraat 28 en Ruiter 17.

Het uitbreiden van het bouwblok is niet zonder meer mogelijk. Er is een ontheffing verleend door de provincie Noord-Brabant en het onderhavige bestemmingsplan is opgesteld om de uitbreiding van het bestemmingsvlak en de landschappelijke inpassing planologisch te verankeren.

Om te kunnen beoordelen of deze ontwikkeling vanuit het oogpunt van milieu passend is op deze locatie, is een plan-mer opgesteld en is de bijbehorende procedure doorlopen.

Uit de plan-mer volgt de conclusie dat het uitbreiden van het pluimveebedrijf ter plaatse verantwoord is. De gemeenteraad heeft in de besluitvorming omtrent de vaststelling van het bestemmingsplan kennis genomen van het plan-mer en is deze vastgesteld als onderdeel van het bestemmingsplan.

Aangebrachte wijzigingen

Er is een drietal zienswijzen ingekomen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan. Deze zijn van een beantwoording voorzien in het zienswijzenverslag. De inhoudelijke behandeling van de zienswijzen heeft niet geleid tot een heroverweging van de medewerking aan het onderhavige bestemmingsplan. Wel zijn de regels op een aantal punten aangepast en heeft er een aanvulling plaatsgevonden in het kader van de geurberekening.

Stukken ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf donderdag 12 december 2013 gedurende 6 weken ter inzage. De beroepstermijn loopt met ingang van vrijdag 13 december 2013 tot en met donderdag 23 januari 2014.

De stukken liggen ter inzage bij het Klant Contact Centrum (KCC) op het gemeentehuis in Someren. Het KCC is geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Voor het inzien van het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken buiten openingstijden dient u een afspraak te maken. Een afspraak kunt u maken via telefoonnummer 0493 – 494888.

Het plan is digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. Onder het tabblad ‘een plan bekijken’ kan onder het kopje ‘bestemmingsplannen’ gezocht worden op plannaam (“Zandstraat 99”) of identificatienummer (NL.IMRO.0847.BP02013017-VS01).

Via de gemeentelijke website www.someren.nl is het plan tevens als pdf-bestand in te zien.

Beroep aantekenen

Tijdens de genoemde beroepstermijn van zes weken kan schriftelijk beroep worden aangetekend tegen het vaststellingsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht bij de gemeenteraad tegen het ontwerpbestemmingsplan.

Het instellen van beroep schorst het besluit van de gemeenteraad tot vaststelling van het bestemmingsplan niet. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend, een voorlopige voorziening vragen. Het verzoek om een voorlopige voorziening richt u aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven