Logo Houten
Publicatie artikel 3.30 Wro – toepassing coördinatieregeling bedrijfsvestiging Landbouwmechanisatiebedrijf aan de Beusichemseweg 34 b/c, Houten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Houten geven op grond van artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) kennis van het feit dat de gemeenteraad van Houten op 13 november 2012 heeft besloten om de coördinatieregeling toe te passen voor het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de beschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder voor de bedrijfsvestiging van het landbouwmechanisatiebedrijf Rinus van Dijk aan de Beusichemseweg 34 b/c.

De wet ruimtelijke ordening maakt het mogelijk dat gemeenten efficiënter en sneller kunnen besluiten over ruimtelijke projecten via toepassing van de coördinatieregeling van artikel 3.30 Wro. Met de coördinatieregeling kunnen de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van samenhangende vergunningen en procedures worden gebundeld.

Door het toepassen van de coördinatieregeling op grond van de Wet ruimtelijke ordening worden de betrokken besluiten op de aanvragen en het bestemmingsplan gezamenlijk voorbereid en bekendgemaakt. Dit heeft als gevolg dat er slechts één gecombineerde procedure doorlopen hoeft te worden in plaats van verschillende afzonderlijke procedures. Tevens vindt bundeling van rechtsbescherming plaats zodat een belanghebbende slechts tegen één besluit rechtsmiddelen hoeft aan te wenden.

Tegen de toepassing van het coördinatiebesluit staat geen bezwaar en beroep open.

Naar boven