Logo Dordrecht
Terinzagelegging vastgesteld bestemmingsplan ‘Reeland’, Dordrecht

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het op 26 november 2013 vastgestelde bestemmingsplan “Reeland” (NL.IMRO.0505.BP193Reeland-3001) met bijbehorende stukken met ingang van 12 december 2013 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl/ruimtelijkeplannen . Het plan kan ook worden ingezien via www.ruimtelijkeplannen.nl onder het bovenvermelde planidentificatienummer.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door het Wantij, de Rondweg (N3), de Dubbeldamseweg-Zuid, de Toulonselaan en de Oranjelaan.

Het plan betreft in hoofdzaak een actualisering van de bestaande bestemmingsplannen.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad naast de gegrond verklaring van enkele onderdelen uit de zienswijzen (zie daarvoor bijlage 1 bij het raadsvoorstel), ook andere wijzigingen aangebracht in het ontwerp:

Naar aanleiding van zienswijzen:

  • a. Op het perceel Transvaalstraat 32 is de bestemming zodanig gewijzigd dat garageboxen kunnen worden gebouwd;

  • b. Op de panden Heysterbachstraat 73-75 en Oudelandstraat 60 is de bestaande speelautomatenhal aangeduid als ‘casino’; tevens is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om deze aanduiding te kunnen verwijderen wanneer de speelautomatenhal is verplaatst;

  • c. De bouwvlakken in Plan Tij zijn vergroot;

  • d. De aanduiding voor een brug over de Vlij is verkleind;

  • e. Voor de Vlij is de bestemming ‘Water – Natuurwaarden’ opgenomen, met daarin onder andere een regeling voor de bouw van steigers.

Overige wijzigingen:

  • f. f. Een bestaand groengebied bij de entree vanaf de Noordendijk tot Plan Tij is alsnog aangemerkt als structureel groen en heeft daardoor de bestemming ‘Groen’ gekregen;

  • g. g. Bij de moestuin aan de Besarstraat (bestemming ‘Groen’) wordt een berging van maximaal tien vierkante meter met een bouwhoogte van maximaal drie meter toegestaan;

  • h. h. De dienstwoning op het sportcomplex aan het Halmaheiraplein is inmiddels niet meer als zodanig in gebruik; in het bestemmingsplan heeft de woning de bestemming ‘Wonen’ gekregen;

  • i. Binnen de bestemming ‘Water’ is in een specifieke gebruiksregel alsnog het gebruik van het in het Wantij liggende schip ‘Erasmus’ genoemd, een en ander conform het huidige bestemmingsplan.

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij daartoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen tot en met 22 januari 2014 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen kan een belanghebbende tot en met 22 januari 2014 schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag).

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 23 januari 2014. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven