Logo Utrecht (Utr)
Ontwerpbestemmingsplan Westflank Zuid, Stationsgebied en aanverwant besluit hogere waarden, Utrecht (Utr)

Burgemeester en wethouders van Utrecht maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 13 december 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage liggen het ontwerpbestemmingsplan Westflank Zuid dat is vastgelegd in het digitale GML-bestand NL.IMRO.0344.BPWESTFLZUIDSTA-ON01 en het ontwerpbesluit vanwege het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde als gevolg van het verkeerslawaai HW 1080 (artikel 83 Wet geluidhinder).

Plangebied en doelstelling

Het plangebied ligt ten zuidwesten van het Centraal Station. De globale grenzen van het plangebied zijn de Croeselaan aan de westzijde, de Montageweg aan de zuidzijde, het (nieuwe) busstation aan de oostzijde en de Mineurslaan aan de noordzijde.

De hoofddoelstelling van het bestemmingsplan is de herontwikkeling van de bestaande Knoopkazerne als rijksverzamelkantoor, de ontwikkeling van twee kantoorgebouwen, een gecombineerd kantoor-woongebouw met gemengde functies in de plint en een openbare fietsenstalling en forum planologisch-juridisch mogelijk te maken op de locatie Westflank Zuid.

Het totale programma voor de Westflank Zuid bestaat uit maximaal 92.000 m2 brutovloeroppervlak (BVO). Het totale oppervlakte zal grotendeels ingevuld worden met kantoren en woningbouw en in ondergeschikte omvang is ook realisatie van lichte horeca en dienstverlenende functies mogelijk.

Ontwerpbesluit hogere waarde

Burgemeester en wethouders overwegen hogere waarden vast te stellen voor de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting ingevolge artikel 83 Wet geluidhinder en hoofdstuk 4 van het Besluit geluidhinder (HW 1080). De 'voorkeursgrenswaarde' wordt vanwege wegverkeerslawaai overschreden.

Inzien

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit hogere waarden liggen met ingang van 13 december 2013 gedurende zes weken, dus tot en met 23 januari 2014 ter inzage. Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeluit hogere waarden ligt ter inzage bij:

  • Balie Bouwen Wonen en Ondernemen/ Wijkbureau West

    Rachmaninoffplantsoen 61, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag (zonder afspraak) van 9.00 tot 12.00 uur.

    Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met telefoonnummer:

    030-2864802.

  • Wijkservice Centrum Zuidwest Marco Pololaan 71, Utrecht

    Open van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Let op: vanwege de vakantieperiode kunnen afwijkende openingstijden gelden.

Plan inzien via ruimtelijkeplannen.nl

Sinds 1 januari 2010 heeft de gemeente de plicht om ruimtelijke plannen digitaal en uitwisselbaar te maken. Daarnaast moeten de digitale ruimtelijke plannen worden gepubliceerd via een landelijke website, www.ruimtelijkeplannen.nl. Het digitale bestemmingsplan via de landelijke website is authentiek en rechtsgeldig boven alle andere versies. Op deze landelijke website zijn geen onderzoeksrapporten van het bestemmingsplan in te zien.

Zienswijze

Gedurende de bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbesluit hogere waarden indienen bij:

De gemeenteraad van Utrecht

Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, afdeling Gebiedsontwikkeling

T.a.v. de heer Rogier Crusio

Postbus 16200

3500 CE Utrecht

Onder vermelding van: 'Ontwerpbestemmingsplan Westflank Zuid'

Voor het mondeling indienen van zienswijzen kunt u tijdens werkdagen telefonisch (op nummer 030- 2860281) een afspraak maken tot drie werkdagen vóór de afloop van de termijn van terinzagelegging. U kunt een zienswijze niet via e-mail of digitaal indienen.

Naar boven