Logo Oude IJsselstreek
Vaststelling bestemmingsplan Windpark Den Tol Netterden, Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders maken bekend, dat de gemeenteraad op 28 november 2013 het bestemmingsplan “Windpark Den Tol Netterden” met identificatiecode (PlanID) NL.IMRO.1509.BP000099-VA01 gewijzigd heeft vastgesteld. De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan hebben betrekking op de toelichting en betreffen:

  • het toevoegen van het radarverstoringsonderzoek en brief van Ministerie van Defensie als bijlagen aan de toelichting van het bestemmingsplan;

  • het toevoegen van het advies van de commissie m.e.r. als bijlage aan de toelichting van het bestemmingsplan;

  • het toevoegen van de aanvullingen op het MER en Passende Beoordeling als bijlagen aan de toelichting van het bestemmingsplan.

Voor nadere details wordt verwezen naar de nota van zienswijzen, die onderdeel uitmaakt van het vaststellingsbesluit.

Plangebied en inhoud van het bestemmingsplan

Windpark Den Tol is geprojecteerd ten oosten van de kern Netterden. Het plangebied wordt globaal begrensd door de kern Netterden aan de westzijde, de Omsteg aan de noordzijde, de buurtschap Wals aan de oostzijde en de Jonkerstraat aan de zuidzijde.

Het vastgestelde bestemmingsplan maakt de realisatie van een windpark van 10 windturbines met elk een vermogen van circa 3 megawatt mogelijk.

Milieueffectrapport

Voor zowel de bestemmingsplanherziening als de omgevingsvergunning is een milieueffectrapport (MER) nodig. In het MER zijn de milieueffecten onderzocht en beoordeeld. Het MER is voorgelegd aan de Commissie voor de milieueffectrapportage (Commissie m.e.r.). Naar aanleiding van het advies van de Commissie m.e.r. zijn er aanvullingen op het MER en Passende Beoordeling opgesteld.

Inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan “Windpark Den Tol Netterden” en de bijbehorende stukken (o.a. raadsbesluit, MER, aanvullingen MER en Passende Beoordeling) ligt van 12 december 2013 tot en met 23 januari 2014 gedurende openingstijden van de Publieksbalie Vergunningen voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis. De Publieksbalie Vergunningen is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kan het bestemmingsplan ook worden ingezien op maandag van 08.30 tot 20.00 uur, op dinsdag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur en op vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Het bestemmingsplan is ook in elektronische vorm te raadplegen op de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl ) onder ‘De gemeente, Wonen en ruimtelijke ontwikkelingen, Bestemmingsplannen’. In het gemeentehuis kunt u het bestemmingsplan zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

Beroep

Tijdens de ter inzage termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden aangetekend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Van deze beroepsmogelijkheid kan alleen gebruik worden gemaakt door:

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze tijdig bij de gemeenteraad in te dienen;

  • een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de onderdelen die bij de vaststelling zijn gewijzigd;

  • degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt.

Inwerkingtreding

Het vaststellingsbesluit treedt in werking op 24 januari 2014, tenzij binnen de beroepstermijn in samenhang met een ingesteld beroep een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet inwerking voordat op het beroep is beslist.

Naar boven