Logo Noordwijk
Inspraak ontwerpbeleidsnotitie ‘Van zomerhuisje naar woning’ in de gemeente Noordwijk

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk maakt bekend dat de ontwerpbeleidsnotitie ‘Van zomerhuisje naar woning; Ruimtelijke beleidsregels voor zelfstandige bewoning van een zomerhuisje’ in het kader van de inspraak conform de inspraakverordening ter visie ligt.

Ter inzage

De ontwerpbeleidsnotitie ligt met ingang van donderdag 14 februari tot en met woensdag 27 maart 2013 ter inzage in het gemeentehuis. De ontwerpbeleidsnotitie is ook in te zien op de website www.noordwijk.nl. Onder gemeentelijke informatie kunt u op ‘homepage’ klikken en daarna op de button ‘Zomerhuisjes’.

Doel ontwerpbeleidsnotitie

De doelstelling van de ontwerpbeleidsnotitie is het bieden van beleidsregels waaraan een bestaand zomerhuisje moet voldoen om in aanmerking te komen voor zelfstandige bewoning.

Inloopavond

In het kader van de inspraak wordt op dinsdag 26 februari 2013 een inloopavond georganiseerd. Op deze avond kunt u de ontwerpbeleidsnotitie inzien en vragen daarover stellen. De avond kent een informerend karakter en er zijn alleen medewerkers van de gemeente aanwezig. Belangstellenden zijn welkom van 19:30 tot 21:30 uur in het gemeentehuis aan de Voorstraat 42 te Noordwijk.

Tijdens deze inloopavond kunt u ook algemene vragen stellen over het omzetten van een zomerhuisje naar een zelfstandige woning. De gemeente heeft hiervoor ook een brochure opgesteld, die verkrijgbaar is in de gemeentewinkel in het gemeentehuis. Tevens is de brochure te vinden op de website www.noordwijk.nl onder gemeentelijke informatie onder de button ‘Zomerhuisjes’.

Inspraakreacties

Een inspraakreactie over de ontwerpbeleidsnotitie kunt u binnen de termijn van de tervisielegging (met ingang van donderdag 14 februari tot en met woensdag 27 maart 2013) schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Noordwijk, Postbus 298, 2200 AG Noordwijk, onder vermelding van ‘inspraak ontwerpbeleidsnotitie zomerhuisje’.

Vervolg

Na afloop van de termijn van terinzagelegging wordt een nota van beantwoording opgesteld waarin de ingediende inspraakreacties worden beantwoord. De ontwerpbeleidsnotitie wordt samen met de nota van beantwoording ter vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden.

Naar boven