Logo Groesbeek
Vastgesteld bestemmingsplan ‘Wylerbaan 1c’, Groesbeek

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat het bestemmingsplan “Wylerbaan 1c” is vastgesteld. U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien bij het Omgevingsloket, Dorpsplein 1 in Groesbeek. Het bestemmingsplan omvat het planologisch-juridisch kader voor de bouw van een guesthouse met 14 tweepersoonskamers en een multifunctionele ruimte op de locatie Wylerbaan 1c in Groesbeek. Het plan bestaat uit een toelichting, regels en een verbeelding.

Onderdeel van de toelichting is een beeldkwaliteitsparagraaf (§2.3), die beeldkwaliteitseisen geeft ten aanzien van de verschijningsvorm van het te bouwen guesthouse en de erfinrichting. De beeldkwaliteitsparagraaf en -eisen zijn gelijktijdig met het bestemmingsplan vastgesteld als een wijziging van de Welstandsnota gemeente Groesbeek respectievelijk gebiedsspecifieke welstandscriteria. De beeldkwaliteitseisen dienen derhalve als toetsingskader voor vergunningaanvragen.

Met ingang van 11 december 2013 zijn het vastgestelde bestemmingsplan “Wylerbaan 1c” en de vastgestelde beeldkwaliteitsparagraaf gedurende 6 weken voor een ieder digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0241.BPWylerbaan1c-VSG1 en de gemeentelijke website (http://ruimtelijkeplannen.groesbeek.nl/publicatie/ ). Ook kunnen deze gedurende voornoemde termijn worden ingezien in het gemeentehuis van Groesbeek bij het Omgevingsloket. Het loket is op werkdagen geopend van 9.00u tot 12.00u en op maandagavond van 18.00u tot 19.00u.

Het besluit tot vaststelling van de beeldkwaliteitsparagraaf en beeldkwaliteitseisen staat niet open voor bezwaar en beroep. De vastgestelde wijziging van de Welstandsnota gemeente Groesbeek treedt de dag na bekendmaking in werking.

Ten aanzien van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan wel beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 12 december 2013 tot en met 22 januari 2014.

Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan kenbaar heeft gemaakt bij de raad, of een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de raad kenbaar te maken, kan gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hierboven vermelde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan, indien beroep is ingesteld, tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend, waardoor het besluit niet in werking treedt voordat op dat beroep is beslist. Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en van een verzoek om voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met de cluster Ruimte, telefoonnummer 024 – 39 96 111.

Naar boven