Logo Koggenland
Ontwerpbestemmingsplan en planMER Landelijk Gebied Koggenland, Koggenland

Burgemeester en wethouders van Koggenland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 7.11 van de Wet Milieubeheer bekend dat met ingang van 11 februari 2013 gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage ligt (zienswijzenperiode):

  • het ontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland;

  • het plan-MER bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland.

Ontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland

Het ontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland voorziet in een actualisatie van de vigerende bestemmingsplannen voor het landelijk gebied. Het bestemmingsplan omvat het gehele grondgebied van de gemeente met uitzondering van de grotere kernen en bedrijventerreinen.

In het bestemmingsplan wordt aangegeven waarvoor erven en gebouwen mogen worden gebruikt (de functies) en wat de bouwmogelijkheden zijn. Er worden geen grootschalige ontwikkelingen of uitbreidingsplannen opgenomen. Alleen op perceelsniveau wordt een aantal concrete ontwikkelingen opgenomen, zoals bijvoorbeeld de uitbreiding van agrarische percelen en functieveranderingen.

Naar aanleiding van de inspraak, het overleg met instanties, maar ook ambtshalve zijn diverse wijzigingen aangebracht in het ontwerp bestemmingsplan ten opzichte van het voorontwerp dat ter inzage heeft gelegen. In de Nota Inspraak en Overleg zijn alle inspraak- en overlegreacties ten aanzien van het voorontwerp bestemmingsplan samengevat en beantwoord. Deze nota ligt gelijktijdig met het bestemmingsplan ter inzage.

Plan MER

Voor het bestemmingsplan Landelijk Gebied is een milieueffectrapport (planMER) opgesteld, omdat het bestemmingsplan het kader vormt voor toekomstige ‘milieueffectrapportage -(beoordelings-plichtige) activiteiten’, zoals bijvoorbeeld de uitbreiding van veehouderijen. In het planMER zijn de milieueffecten van het ontwerp bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland onderzocht en beoordeeld. Het planMER wordt voorgelegd aan de Commissie voor de Milieueffectrapportage.

Ter inzage

De plannen zijn digitaal te vinden op de gemeentelijke website (www.koggenland.nl / wonen en werken / bestemmingsplannen / landelijk gebied). Het ontwerp bestemmingsplan kunt u bovendien digitaal raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het identificatienummer van het bestemmingsplan Landelijk Gebied Koggenland is NL.IMRO.1598.BPLGKoggenland-on01.

Ook is er de mogelijkheid om het plan in te zien op het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen & Milieu (tijdens openingstijden).

Zienswijze indienen

Van 11 februari t/m 24 maart 2013 heeft een ieder de mogelijkheid schriftelijk of mondeling een zienswijze in te dienen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Koggenland, Postbus 21, 1633 ZG Avenhorn. Indien u mondeling een zienswijze wilt indienen, kunt u contact opnemen met mevrouw K. van Hees (0229 – 54 84 34 / k.vanhees@koggenland.nl) of de heer R. van der Woude (0229 – 54 84 51 / r.vanderwoude@koggenland.nl).

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijzen geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerp bestemmingsplan en/of planMER de zienswijze betrekking heeft.

Het indienen van zienswijzen via email is niet mogelijk!

Spreekuren

Als u een specifieke vraag heeft over het bestemmingsplan of u wilt uw perceel samen met betrokken ambtenaren bekijken/bespreken, dan kunt u een afspraak maken voor de spreekuren die worden gehouden op maandagavond 25 februari (18:00 tot 21:00 uur), woensdag 27 februari en donderdag 28 februari. Voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de hierboven genoemde personen.

De Goorn, 10 februari 2013

Naar boven