Logo De Ronde Venen
Vaststelling bestemmingsplan ‘Kom Vinkeveen’ en besluit hogere waarden ingevolge de Wet geluidhinder voor het bestemmingsplan ‘Kom Vinkeveen’, De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen maken ex artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat de raad van de Ronde Venen op 20 december 2012 het bestemmingsplan “Kom Vinkeveen” (IDN NL.IMRO.0736.bp003komvinkeveen-va01) gewijzigd heeft vastgesteld.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan hebben betrekking op de toelichting, de verbeelding en de planregels. De wijzigingen zijn in de zienswijzennota en de nota van wijzigingen beide behorende bij het raadsbesluit opgenomen. Tevens maken burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen bekend dat zij op 13 november 2012 het besluit hogere waarden Wet geluidhinder bestemmingsplan “Kom Vinkeveen” ongewijzigd hebben vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken en het besluit hogere waarden liggen met ingang van 15 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage. De papieren versie van het bestemmingsplan is in te zien bij de balie Omgevingszaken in de centrale hal van het gemeentehuis in Mijdrecht. De verbeelding van het authentieke plan is interactief te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. U komt rechtstreeks bij het bestemmingsplan via het volgende adres: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0736.bp003komvinkeveen-va01 of via http://0736.ropubliceer.nl De authentieke vastgestelde planbestanden kunt u downloaden via http://ro-online.robeheer.nl/0736/manifest.html

Hoofdzaak bestemmingsplan

Het plangebied beslaat de dorpskern van Vinkeveen en een deel van de Baambrugse Zuwe. Het gaat om de percelen aan weerszijden van de Herenweg tussen de Gemeenlandsvaart en de Heulbrug. Vanaf de brug over de Gemeenlandsvaart in het noorden loopt de westelijke grens door het water (de ringvaart van de polder Groot-Mijdrecht) achter de percelen langs. De zuidelijke plangrens wordt gevormd door doorvaart de Heul. De oostelijke plangrens is zo getrokken dat de dijksterreinen van de nooit gerealiseerde ringdijk van de Vinkeveense Plassen binnen het plangebied vallen. De plangrens loopt vervolgens door het water achter de percelen langs de Baambrugse Zuwe tot de nummers 140 en 125 e.

Afstemming met provincie

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan is aan Gedeputeerde Staten van Utrecht gezonden. De provincie heeft laten weten geen gebruik te maken van het wettelijk instrumentarium.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt; belanghebbenden die kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest; een ieder tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het besluit hogere waarden bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag beroep worden ingesteld door belanghebbenden die geen zienswijzen hebben ingediend, maar die kunnen aantonen redelijkerwijs daartoe niet in staat te zijn geweest.

Voor het instellen van beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien beroep is ingesteld, en er tijdelijke maatregelen nodig worden bevonden waarmee niet tot de uitspraak op het beroepschrift kan worden gewacht, kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden gedaan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Hiervoor is separaat een griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding van het besluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het besluit hogere waarden voor geluid treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State treedt het besluit niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Naar boven