Logo Haarlem
Uitwerkingsplan ‘Scheepmakerskwartier fase 1 eerste herziening’, Haarlem

Burgemeester en wethouders van Haarlem maken overeenkomstig artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor eenieder ter inzage ligt het op 26 november 2013 vastgestelde uitwerkingsplan ‘’Scheepmakerskwartier fase 1 eerste herziening’’ met identificatienummer NL.IMRO.0392.UP1120003-va01.

In het bestemmingsplan Papentorenvest is voor het Scheepmakerskwartier een uitwerkingsplicht opgenomen. Hoofddoel van de uitwerkingsplicht is het realiseren van een aantrekkelijke woonwijk tussen Spaarne en Harmenjansweg. De herziening van het uitwerkingsplan is nodig voor een betere situering en uitvoerbaarheid van het project.

Begrenzing uitwerkingsplan

Het plangebied van uitwerkingsplan 'Scheepmakerskwartier fase 1 – 1e herziening' ligt ten oosten van de binnenstad van Haarlem en bestaat uit een aantal kleine stroken grond:

  • Een strookje van circa 1 meter breedte en 130 meter lengte langs de kade van het Spaarne, aan de noordzijde van het plangebied van uitwerkingsplan 'Scheepmakerskwartier fase 1.

  • Een L-vormig deel met een oppervlak van circa 1.200 m 2 ter plaatse van de percelen Harmenjansweg 19 en 21, aan de westzijde van het plangebied van uitwerkingsplan 'Scheepmakerskwartier fase 1.

  • Een strookje van circa 4 meter breedte en 70 meter lengte en een blokje van circa 2 meter breedte en 2 meter lengte, beide centraal gelegen in het plangebied van uitwerkingsplan 'Scheepmakerskwartier fase 1.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan ‘Scheepmakerskwartier fase 1 eerste herziening’ met de bijbehorende stukken kan worden geraadpleegd:

  • Op www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Bij het gemeentelijk loket Personen, Bedrijven en Omgeving (PBO) van de hoofdafdeling Dienstverlening aan de Zijlsingel 1 in Haarlem. De hoofdafdeling Dienstverlening is op werkdagen open van 9.00 uur tot 16.00 uur en op donderdag van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Beroep

Tegen het besluit uitwerkingsplan 'Scheepmakerskwartier fase 1 – 1e herziening' vast te stellen, kunnen belanghebbenden binnen zes weken na de dag waarop dit besluit ter inzage is gelegd, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State: Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze tegen het ontwerpbesluit naar voren heeft gebracht. Het beroepschrift dient te worden ondertekend en bevat tenminste: de naam en het adres van de indiener; de dagtekening; een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht; de gronden van het beroep.

Degene die beroep heeft ingesteld kan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen. Een verzoek om voorlopige voorziening dat binnen de beroepstermijn is ingediend schort de werking van het besluit op tot dat op het verzoek is beslist. Voor de behandeling van zowel een beroepschrift als een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor nadere informatie over deze procedure(s) kunt u zich wenden tot de Raad van State (telefoon 070 – 426 4426).

Naar boven