Besluit van de directeur-generaal Rijkswaterstaat van 2 december 2013, met kenmerk RWS-2013/60670, tot wijziging van het Besluit instelling organisatieonderdelen Rijkswaterstaat 2013 in verband met het neerleggen van de taak inzake de uitvoering van de Wet bescherming Antarctica bij het organisatieonderdeel RWS Zee en Delta

De directeur-generaal Rijkswaterstaat,

Gelet op artikel 2, tweede lid, van het Instellingsbesluit directoraat-generaal Rijkswaterstaat 2013;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 3, tweede lid, van het Besluit instelling organisatieonderdelen Rijkswaterstaat 2013 komt te luiden:

  • 2. Het regionale beheersgebied van het organisatieonderdeel RWS Zee en Delta omvat tevens de territoriale zee en de exclusieve economische zone, bedoeld in de Wet maritiem beheer BES en voor zover nodig voor de uitvoering van de Wet bescherming Antarctica ook het Antarctisch gebied, bedoeld in die wet.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2014.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 2 december 2013

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers.

TOELICHTING

Onderhavig besluit wijzigt het Besluit instelling organisatieonderdelen Rijkswaterstaat 2013. Aanleiding voor de wijziging is de overkomst van taken wat betreft de uitvoering van de Wet bescherming Antarctica naar Rijkswaterstaat. Het gaat daarbij in hoofdzaak om de vergunningverlening op grond van de Wet bescherming Antarctica. Deze uitvoeringtaak lag voorheen bij de directeur-generaal Uitvoering van het ministerie van Economische Zaken. De overgang van de taak heeft plaatsgevonden in overleg met de Minister van Economische Zaken. De taak wordt binnen Rijkswaterstaat neergelegd bij het regionale organisatieonderdeel RWS Zee en Delta.

De directeur-generaal Rijkswaterstaat, J.H. Dronkers.

Naar boven