Besluit van de Minister van Infrastructuur en Milieu van 6 december 2013, met kenmerk RWS-2013/60662, tot wijziging van het Instellingsbesluit directoraat-generaal Rijkswaterstaat 2013 en tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging directeur-generaal Uitvoering van het ministerie van Economische Zaken voor de uitvoering van diverse subsidieregelingen en -programma’s en enige andere regelingen op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Milieu 2013 in verband met de overgang van de taak inzake de Wet bescherming Antarctica van het directoraat-generaal Uitvoering van het ministerie van Economische Zaken naar het directoraat-generaal Rijkswaterstaat van het ministerie van Infrastructuur en Milieu

De Minister van Infrastructuur en Milieu,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011;

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 3 van het Instellingsbesluit directoraat-generaal Rijkswaterstaat 2013 wordt als volgt gewijzigd:

1. De onderdelen h en i worden geletterd i en j.

2. Er wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • h. de uitvoering van de Wet bescherming Antarctica;

ARTIKEL II

In Onderdeel D van de bijlage bij artikel 1, onderdeel a, van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging directeur-generaal Uitvoering van het ministerie van Economische Zaken voor de uitvoering van diverse subsidieregelingen en -programma’s en enige andere regelingen op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Milieu 2013 vervalt: – Wet Antarctica.

ARTIKEL III

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2014.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

TOELICHTING

Onderhavig besluit wijzigt het Instellingsbesluit van het directoraat-generaal Rijkswaterstaat 2013. Aanleiding voor de wijziging is de overkomst van taken wat betreft de uitvoering van de Wet bescherming Antarctica. Het gaat daarbij in hoofdzaak om de vergunningverlening op grond van de Wet bescherming Antarctica. Deze uitvoeringtaak lag voorheen bij de directeur-generaal Uitvoering van het ministerie van Economische Zaken. De destijds geregelde mandaatverlening aan de directeur-generaal Uitvoering van Economische Zaken door de Minister van Infrastructuur en Milieu komt met dit besluit dan ook te vervallen.

De overgang van de taak inzake de uitvoering van de Wet bescherming Antarctica heeft plaatsgevonden in overleg met de Minister van Economische Zaken.

De Minister van Infrastructuur en Milieu, M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus.

Naar boven