Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan Madestein-Vroondaal en ontwerpexploitatieplan Vroondaal, Den Haag

Ontwerp-bestemmingsplan

De begrenzing van het plangebied is globaal als volgt: de Monsterseweg, de Lozerlaan, de Nieuweweg, de Boomaweg en de Oorberlaan.

Het doel van dit bestemmingsplan is enerzijds het vertalen van het Stedenbouwkundigplan Plan Vroondaal ‘Aangenaam Haags’ in het bestemmingsplan om voor het nog niet ontwikkelde deel een vernieuwd en verbreed woningaanbod mogelijk te maken. Anderzijds wordt voor het overige deel van het bestemmingsplan de bestaande ruimtelijke structuur in een nieuw juridisch-planologisch kader vastgelegd.

Ontwerp-exploitatieplan

De Wet ruimtelijke ordening (Afdeling 6.4 Grondexploitatie) verplicht gemeenten om tegelijkertijd met een bestemmingsplan een exploitatieplan vast te stellen, tenzij het kostenverhaal van de grondexploitatie over de in het plan begrepen gronden anderszins is verzekerd. Het primaire doel van een exploitatieplan is om kosten die ten behoeve van de herontwikkeling van het gebied moeten worden gemaakt te kunnen verhalen bij alle eigenaren in het exploitatieplangebied, zodat zij bij zelfrealisatie een evenredige bijdrage betalen in de exploitatiekosten.

De gemeente Den Haag heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Ontwikkelingscombinatie Madestein VOF (Bouwfonds ontwikkeling en Synchroon) over de ontwikkeling van het plan. Binnen het bestemmingsplangebied bevinden zich echter grondeigenaren waarmee de gemeente Den Haag nog geen samenwerkingsovereenkomst heeft gesloten. Voor het bestemmingsplan geldt daarom dat het kostenverhaal niet voor alle bouwplannen als bedoeld in art. 6.12 Wro anderszins verzekerd is. De gemeente voldoet daarom aan de plicht om een exploitatieplan vast te stellen.

Het exploitatieplangebied valt binnen de begrenzing van het bestemmingsplangebied. In het exploitatieplan is de exacte begrenzing van het exploitatieplangebied opgenomen.

Ten behoeve van de herontwikkeling is de procedure ‘ontheffingsverzoek hogere grenswaarde’ in voorbereiding.

Terinzagelegging

Het ontwerp-bestemmingsplan Madestein – Vroondaal wordt tegelijkertijd met het ontwerp-exploitatieplan Vroondaal op grond van artikel 3.8, lid 1, sub a en artikel 6.12, lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening en art. 3.12 van de Algemene wet bestuursrecht voor een ieder met ingang van 5 december 2013 t/m 15 januari 2014 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl ;

  • in de vorm van pdf-bestanden op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen > stadsdeel Loosduinen> Madestein – Vroondaal;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Zienswijzen

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 5097.

Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Informatie-/inloopbijeenkomst

Maandag 16 december 2013 van 17.30 tot 19.30 uur wordt voor het ontwerp-bestemmingsplan en het ontwerp-exploitatieplan in Informatiecentrum Vroondaal, Vroonhoevelaan 2, Den Haag, een informatiebijeenkomst gehouden.

Naar boven