Regeling van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 4 november 2013, nr. 5753129, houdende wijziging van de Geweldsinstructie penitentiaire inrichtingen, Regeling Geweldsinstructie justitiële jeugdinrichtingen en de Geweldsinstructie inrichtingen voor verpleging van ter beschikking gestelden in verband met de toevoeging van een nieuw type wapen aan de geweldsmiddelen

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie,

Gelet op de artikelen 35, vierde lid, van de Penitentiaire beginselenwet, 30, vierde lid, van de Beginselenwet verpleging ter beschikking gestelden en 40, vierde lid, van de Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1, onder f, sub 2°, van de Geweldsinstructie penitentiaire inrichtingen wordt na de zinsnede ‘het merk Walther P5, kaliber 9 maal 19 millimeter’ ingevoegd: of Walther P99Q van hetzelfde kaliber.

ARTIKEL II

In artikel 1, onder g, sub 2°, van de Regeling Geweldsinstructie justitiële jeugdinrichtingen wordt na de zinsnede ‘het merk Walther P5 kaliber 9 maal 19 millimeter ’ingevoegd: of Walther P99Q van hetzelfde kaliber.

ARTIKEL III

In artikel 1, onder e, sub 2°, van de Geweldsinstructie inrichting voor verpleging van ter beschikking gestelden wordt na de zinsnede ‘het merk Walther P5 kaliber 9 maal 19 millimeter ’ ingevoegd: of Walther P99Q van hetzelfde kaliber.

ARTIKEL IV

Deze regeling treedt in werking op 1 december 2013.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven.

TOELICHTING

Bij de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O) is van oudsher de Walther P5 en de semi-automatische uitvoering van de Heckler en Koch MP5 in gebruik.

Als geweldsmiddel genoemd in de artikel 1, onder f, sub 2°, van de Regeling geweldsinstructie penitentiaire inrichtingen, artikel 1, onder g, sub 2°, van de Regeling geweldsinstructie justitiële jeugdinrichtingen en artikel 1, onder e, sub 2°, van de Geweldsinstructie inrichting voor verpleging ter beschikking gestelden wordt een nieuw type wapen toegevoegd. De reden daarvoor is dat de Walther P5 het einde van zijn technische levensduur nadert en slechts op bestelling kan worden vervaardigd.

Met het invoeren van een nieuw dienstpistool in 2013 en 2014 zullen de Walther P5 dienstpistolen geleidelijk worden vervangen door het nieuwe dienstpistool de Walther P99Q.

De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, F. Teeven.

Naar boven