Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 28 november 2013, 2013-0000163182, houdende wijziging van de bedragen, genoemd in de artikelen 1d en 1i van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen voor het jaar 2014

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op de artikelen 1d, derde lid, en 1i, tweede lid, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen;

Besluit:

Artikel 1

  • 1. Het minimum bruto inkomen per maand (exclusief vakantie-uitkering), genoemd in artikel 1d, eerste lid, onderdeel a, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen, wordt voor 2014 vastgesteld op:

    • a. € 2968,–, indien de kennismigrant de leeftijd van dertig jaar niet heeft bereikt;

    • b. € 4048,– indien de kennismigrant dertig jaar of ouder is;

    • c. € 2127,– indien de kennismigrant binnen een jaar voorafgaand aan de tewerkstelling een geaccrediteerde opleiding aan een hoger onderwijsinstelling in Nederland heeft afgerond.

  • 2. Het minimum bruto inkomen per maand voor de vreemdeling (exclusief vakantie-uitkering) die houder is van een door de Minister van Veiligheid en Justitie afgegeven Europese blauwe kaart, dan wel van een geldige machtiging als bedoeld in artikel 1i, eerste lid, aanhef, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen, wordt vastgesteld op € 4743,–

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking met ingang van 1 januari 2014.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 28 november 2013

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher.

TOELICHTING

Elk jaar worden de minimum salariscriteria, genoemd in artikel 1d, eerste lid, onderdeel a, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen, om als kennismigrant in Nederland tewerkgesteld te kunnen worden, herzien door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze herziening vindt plaats aan de hand van het indexcijfer van de CAO-lonen over het aan dat jaar voorafgaande tijdvak van oktober tot oktober, op grond van het derde lid van dat artikel. De bedragen worden voor 2014 voor het eerst in maandbedragen vermeld, omdat dit beter handhaafbaar is. De bevoegdheid van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om het minimum salaris voor vreemdelingen die houder zijn van een Europese blauwe kaart dan wel een geldige machtiging tot voorlopig verblijf als bedoeld in artikel 1i, eerste lid, aanhef, van het Besluit uitvoering Wet arbeid vreemdelingen, te wijzigen is neergelegd in het tweede lid van dat artikel.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, L.F. Asscher.

Naar boven