Logo Zwolle
Vaststelling bestemmingsplan Infrastructuur Turnhoutsweg-Boeierweg, Zwolle

De gemeenteraad van Zwolle maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat zij op 10 december 2012 (besluitnummer 1210-0066) het bestemmingsplan Infrastructuur Turnhoutsweg-Boeierweg heeft vastgesteld

Het plangebied van het bestemmingsplan bevat globaal (delen van) de Westenholterallee, de Turnhoutsweg, de Boeierweg, de Schoenerweg.

Het bestemmingsplan neemt de overlast weg van de direct aanwonenden Turnhoutsweg door deze weg in te richten als 30 km/h gebied met de nodige aanvullende maatregelen (inclusief het verplaatsen van de uitrit Scania, waardoor deze route geen aantrekkelijk alternatief meer vormt voor vrachtverkeer c.q. doorgaand verkeer.

Het bestemmingsplan neemt de overlast weg bij de bewoners van de Spoolderenkweg en de Zalkerveerweg doordat de verlengde Boeierweg wordt opgeheven.

Tenslotte wordt de bereikbaarheid van het bedrijventerrein Voorst sterk verbetert door een volledige

aansluiting van de Boeierweg op de Westenholterallee inclusief het realiseren van de doortrekking van de Schoenerweg op de Boeierweg.

Bij de vaststelling is in het bestemmingsplan een wijziging aangebracht ten opzichte van het ontwerp. De ambtshalve wijziging ziet op het planologisch mogelijk maken van een aparte rechtsafstrook op de Westenholterallee, ten noorden van de Lichterweg.

Het bestemmingsplan Infrastructuur Turnhoutsweg-Boeierweg met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 3 januari 2013 gedurende zes weken tot en met 13 februari 2013 het Stadskantoor (Lübeckplein 2) voor een ieder ter inzage. Daarnaast is het plan te raadplegen op de website

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0193.BP11006-0005

De bronbestanden zijn beschikbaar via

http://ro.zwolle.nl/plans/NL.IMRO.0193.BP11006-/NL.IMRO.0193.BP11006-0005/

Een ieder kan op een computer in het informatiecentrum het digitale plan raadplegen.

Het Stadskantoor is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag

van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag van 9.00 tot 19.00 uur.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen een wijziging, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp is aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in een beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd. In een beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Naar boven