Logo Goeree-Overflakkee
Ontwerpbestemmingsplan Nieuwe-Tonge, Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat met ingang van 5 december 2013 het ontwerpbestemmingsplan Nieuwe-Tonge gedurende zes weken voor een ieder ter inzage wordt gelegd.

Plangebied

Het plangebied omvat de kern van Nieuwe-Tonge, inclusief het bedrijventerrein “De Tram”. Met deze planherziening worden het geldende bestemmingsplan en drie postzegelbestemmingsplannen herzien. De planherziening is hoofdzakelijk conserverend van aard en gericht op het vastleggen van de bestaande en ruimtelijke structuur. Op enkele locaties in het plangebied is een nieuwe ontwikkeling mogelijk gemaakt. Afhankelijk van het stadium waarin de planvorming verkeert is voor de nieuwe ontwikkeling een directe bouwtitel of een wijzigingsbevoegdheid opgenomen.

De stukken kunt u inzien op het gemeentehuis van Goeree-Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.00 tot 12.00 uur (vrije inloop) en van 12.00 tot 17.00 uur (op afspraak). Het ontwerpbestemmingsplan is in pdf-formaat, inclusief bijlagen, ook te zien op de gemeentelijke website www.goeree-overflakkee.nl  en de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

De ontvangen inspraakreacties zijn via een Nota van inspraak en vooroverleg in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen. In deze Nota van inspraak en vooroverleg kan worden vernomen op welke wijze met de inspraakreacties is omgegaan in het ontwerpbestemmingsplan.

Zienswijzen

Tot en met 15 januari 2014 kunt u bij voorkeur schriftelijk, maar ook mondeling, uw zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan Nieuwe-Tonge kenbaar maken aan de gemeenteraad van Goeree-Overflakkee, Postbus 1, 3240 AA in Middelharnis.

Voor het indienen van een mondelinge zienswijzen, kunt u telefonisch een afspraak maken met de heer T.J. van Rossum van de afdeling Externe Ontwikkeling via telefoonnummer 14 0187. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt. De ingekomen zienswijzen worden betrokken bij de besluitvorming tot vaststelling van het bestemmingsplan.

Naar boven