Logo Goeree-Overflakkee
Omgevingsvergunning Inspiratiecentrum Grevelingen, Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van Goeree-Overflakkee maken bekend dat er op 15 november 2013 een omgevingsvergunning is verleend voor het oprichten en in stand houden van een inspiratiecentrum op het perceel Brouwersdam 25 in Ouddorp. Hierbij is gebruik gemaakt van een afwijking van het bestemmingsplan conform artikel 2.12 lid 1 onder a onder 3˚ van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en een ontheffing conform artikel 4.3a van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3.2 van het Besluit algemene regels ruimtelijke ordening (Barro).

Plangebied

Het plangebied betreft het perceel Brouwersdam 25 in Ouddorp. De locatie is gelegen op de Brouwersdam nabij het viaduct over de Rijksweg N57 aan de zijde van het Grevelingenmeer. De omgevingsvergunning voorziet in het realiseren van een inspiratiecentrum ter vervanging van het informatiecentrum op De Punt.

Inzage

De omgevingsvergunning, inclusief de verklaring van geen bedenkingen van de gemeenteraad, de verklaring van geen bedenkingen van de Minister van Infrastructuur en Milieu en overige daarbij horende stukken, liggen voor de duur van zes weken na verlening van de vergunning (dus tot en met 27 december 2013) voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianaweg 45 in Middelharnis. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.00 tot 12.00 uur (vrije inloop) en van 12.00 tot 17.00 uur (op afspraak). De omgevingsvergunning is te raadplegen via de website www.goeree-overflakkee.nl en via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen de volgende belanghebbenden beroep instellen bij de Rechtbank Rotterdam:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze op de ontwerp-omgevingsvergunning Inspiratiecentrum Grevelingen naar voren hebben gebracht bij het college van B&W;

  • Belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze tegen de ontwerp-omgevingsvergunning in te dienen;

Het beroep moet worden gericht aan de Rechtbank Rotterdam, sector Bestuursrecht, postbus 50951 3007 BM Rotterdam.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking op het besluit. Hiervoor kunnen belanghebbenden die beroep hebben aangetekend een voorlopige voorziening aanvragen. Het verzoek om voorlopige voorziening richt u aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam, Postbus 50951, 3007 BM Rotterdam.

Inwerkingtreding

De omgevingsvergunning treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Rechtbank Rotterdam wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer M.P. Hoogmoed van de afdeling Externe Ontwikkeling 14 0187.

Naar boven