Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van 27 november 2013, nr. 452087, DG Politie/Programma Arbeidsvoorwaarden, houdende wijziging van de Regeling overgang naar een LFNP functie in verband met de vervanging van de bijlage bij die regeling

De Minister van Veiligheid en Justitie,

Gelet op artikel 6, tweede lid, van het Besluit bezoldiging politie;

Besluit:

ARTIKEL I

De bijlage bij de Regeling overgang naar een LFNP functie wordt vervangen door de bijlage bij deze regeling.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst, met uitzondering van de bijlage, die ter inzage wordt gelegd bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

TOELICHTING

In de nieuwe bijlage (de transponeringstabel) zijn aanvullingen en wijzigingen naar aanleiding van de bekendmaking van de bestaande transponeringstabel en de bedenkingenprocedure tegen het voorgenomen besluit toekenning van en overgang naar een LFNP functie opgenomen. Deze transponeringstabel is op 14 november 2013 door het GOP geaccordeerd (conform stap 13 van de gewijzigde Instructie Organieke matching). Op basis van deze transponeringstabel zullen politieambtenaren hun besluit toekenning van en overgang naar een LFNP functie ontvangen. Deze bijlage bij de Regeling overgang naar een LFNP functie is ter inzage gelegd bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie en is ook gepubliceerd op de site www.cao-politie.nl .

Deze regeling treedt in afwijking van het kabinetsbeleid inzake vaste verandermomenten in werking met ingang van de dag na de datum van bekendmaking in de Staatscourant omdat het spoedregelgeving betreft. Publicatie van deze regeling moet zo spoedig mogelijk plaatsvinden opdat politieambtenaren vervolgens een rechtsgeldig besluit toekenning en overgang naar een LFNP functie ontvangen. Daarom wordt in dit geval gekozen voor een afwijkende datum van inwerkingtreding.

De Minister van Veiligheid en Justitie, I.W. Opstelten.

Naar boven