Logo Almelo
Bestemmingsplan Stadsrandgebied Almelo Noord, Almelo

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 19 november 2013 besloten het bestemmingsplan ‘Stadsrandgebied Almelo Noord’ vast te stellen.

Dit nieuwe bestemmingsplan is een actualisatie van een aantal bestemmingsplannen. Het plangebied bestaat uit twee delen. Het zuidelijke deel van het plangebied betreft een gebied met een groene uitstraling en is ingesloten door bedrijventerrein Turfkade aan de westzijde en de woonwijken Haghoek en Rosarium en de van Rechteren Limpurgsingel aan de oostzijde. Dit plandeel wordt in het noorden begrensd door de Aadijk. Het noordelijke deel betreft het gebied ten noorden van Aadorp tot aan de N36 en ten oosten van Aadorp tot aan het Lateraalkanaal. In het plan is vastgelegd wat de bouw- en gebruiksmogelijkheden zijn van de (afzonderlijke) percelen binnen het gebied. Het nieuwe bestemmingsplan is een actualisatie en heeft voornamelijk een conserverend karakter. Dit betekent dat de bestaande situatie zo veel mogelijk gehandhaafd wordt.

Wijzigingen ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan

De gemeenteraad heeft besloten het bestemmingsplan ‘Stadsrandgebied Almelo Noord’ ten opzichte van het ontwerp op de volgende punten te wijzigen:

Regels

  • In de bestemmingsomschrijving van artikel 20 Recreatie is toegevoegd: naschoolse (buitenschoolse) opvang ter plaatse van de aanduiding ‘naschoolse opvang’. In de begrippen is dit begrip omschreven;

  • In de begrippen is bij het begrip ‘bestaande bebouwing’ twee keer het woord ‘legale’ toegevoegd;

  • Artikel 7 Bedrijf-2: in de bestemmingsomschrijving is de aanduiding ‘specifieke vorm van bedrijf-groothandel’ gewijzigd in de aanduiding ‘groothandel’;

  • Artikel 18 Maatschappelijk-7: de maximale bouwhoogte is aangepast naar 8 meter;

  • Artikel 35 en 36 (waarde-archeologische verwachting hoog en middelhoog): de regels zijn aangepast aan de nieuwe archeologische waardenkaart. In plaats van een grenswaarde/diepte van 0,50 meter is een diepte van 0,40 meter opgenomen;

  • In de dubbelbestemmingen artikelen 31(Leiding-gas), 32 (Leiding-Hoogspanningsverbinding), 33 (Leiding-Riool) en 34 (Leiding-water) is in het eerste lid toegevoegd dat de inhoud van gebouwen maximaal 36 m3 en de hoogte maximaal 3 meter mag bedragen;

  • In de dubbelbestemmingen artikelen 31(Leiding-gas), 32 (Leiding-Hoogspanningsverbinding), 33 (Leiding-Riool) en 34 (Leiding-water) zijn de teksten van het derde lid (afwijkingsregel) verduidelijkt en op gelijke wijze omschreven. De verwijzingen naar het tweede lid waar deze niet correct waren zijn aangepast.

Verbeelding

  • Perceel aan de Van Riemsdijkweg (achter huisnummers 1,3 en 5): bestemming ‘wonen-1’ met de aanduiding ‘geen bijgebouwen toegestaan’ is gewijzigd in ‘agrarisch met waarden’;

  • Aadijk 22: een strook ‘Agrarisch-1 is gewijzigd in de bestemmingen ‘Wonen-stadsrand-1’ en ‘Tuin’;

  • Bosrand 24: de aanduiding ‘naschoolse opvang’ is toegevoegd voor het zuidelijke gebouw;

Inzien van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan (NL.IMRO.0141.BP00072-BP31) ligt met ingang van ingang van woensdag 4 december 2013 tot en met dinsdag 14 januari 2014 voor een ieder ter inzage.

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken is in te zien:

  • Bij de publieksbalie van het Klant Contact Centrum, Stadhuisplein 1 te Almelo. Een ieder kan hier terecht zonder afspraak van 9.00 – 12.00 uur (werkdagen), met afspraak van 13.00 – 16.00 uur (ma/di/wo/vr) en van 13.00 – 19.00 uur (do);

  • Via de website van de gemeente Almelo op www.almelo.nl ;

  • Via www.ruimtelijkeplannen.nl

Beroep vaststelling

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kunt u, bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, een beroepschrift indienen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Beroep tegen het vaststellingsbesluit kan alleen wanneer u belanghebbende bent en:

  • tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest tijdig zienswijzen bij de gemeenteraad in te dienen;

  • bedenkingen hebt tegen de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Eisen beroepschrift

Een beroepschrift moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Voorlopige voorziening

Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan tegelijkertijd ook de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een verzoek om voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift.

Naar boven