Logo Renkum
Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Kabeljauw 9 e.o., 2014, Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor alle percelen van E.J.G. Gerritsen B.V. aan de Kabeljauw 9 te Heelsum, het perceel aan de Kabeljauw 8 te Heelsum en de agrarische percelen kadastraal bekend als gemeente Doorwerth, sectie B nummer 625, 626, 627, 628 en 281.

Het bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Het bestemmingsplan ‘Kabeljauw 9 e.o., 2014’ is in hoofdzaak een zogenaamd beheersgericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie. Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van het nu nog geldende bestemmingsplan ‘Buitengebied, (correctieve) herziening 2008’. De bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten worden wel vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving. Bij maar ook na de vaststelling van het nu nog geldende bestemmingsplan was geconstateerd dat er zaken niet goed vastgelegd waren in dat bestemmingsplan maar dat die in een later stadium planologisch geregeld zouden worden. Dat moment is nu daar. Zo is de huidige bedrijfswoning aan de Kabeljauw 11 niet bestemd, is de ligging van de bestemmingen niet overal juist en is het huidige gebruik van het loonwerk- en grondverzetbedrijf E.J.G. Gerritsen B.V. niet goed planologisch vastgelegd.

Het plangebied bevat de (bedrijfs)woningen aan de Kabeljauw 8, 9 en 11, delen van de Heelsumse beek en de Wolfhezerbeek, de agrarische gronden in het beekdal en de agrarische gronden tegen de A50 aan, het bosje met de stacaravans en het onverharde deel van de Kabeljauw richting Kabeljauw 6. De percelen van de Kabeljauw 6 liggen niet in het bestemmingsplan. Het plangebied wordt globaal begrensd door de gronden van Natuurmonumenten in het oosten, de A50 in het noorden, de gronden aan De Kamp 6 en 7 in het westen, de Heelsumsebeek en het onverharde deel van de Kabeljauw in het zuiden en de gronden van Mooiland in het zuidoosten.

De verwachting is dat het bestemmingsplan binnen drie maanden in ontwerp ter inzage wordt gelegd. Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd kunt u stukken inzien. Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen ten aanzien van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen.

Naar boven