Logo Renkum
Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan Villa Laura 2014, Renkum

Het college van burgemeester en wethouders maakt op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het gebied bekend als (landgoed) Vila Laura aan de Bennekomseweg 71 te Heelsum.

Het plan is om het bestaande landhuis te slopen, een nieuw landhuis met meerdere appartementen te realiseren en tegelijkertijd het landgoed te herstellen. Het nieuwe landhuis past niet in het nu geldende bestemmingsplan. Het nieuwe bestemmingsplan zorgt er voor dat het bouwplan gerealiseerd kan worden. Door het realiseren van een nieuw landhuis willen de eigenaren de buitenplaats weer exploitabel maken en blijvend inkomsten genereren om de kwaliteit ervan te behouden. Het voortbestaan van de buitenplaats staat onder druk vanwege een achterstand in het grootschalig onderhoud en het ontbreken van een duurzame financiële basis om deze achterstanden weg te werken. Het plan voor de buitenplaats bestaat uit de volgende aspecten. Het realiseren van een nieuw landhuis met daarin acht appartementen en een ondergrondse parkeerkelder. Het versterken van de relatie met de omgeving, door middel van het vergroten van de openbaarheid van het landgoed en het routenetwerk van paden op het landgoed aan te laten sluiten op de padenstructuur van de omgeving. Het verbeteren van de uitstraling van het landgoed en het versterken van de natuur- en landschapswaarden. Het herstel van de laanstructuur, onder andere door ook het nieuwe landhuis beperkt te verplaatsen ten opzichte van de huidige villa, waardoor deze niet meer op de laan dwars door het landgoed staat.

Het nieuwe bestemmingsplan wordt, behoudens een nieuw bouwvlak voor het nieuwe landhuis, niet echt anders dan het nu geldende bestemmingsplan.

Het plangebied wordt globaal begrensd door de Bennekomseweg (en de woning met perceel op nummer 73) in het zuiden, de Klein Amerikaweg te Renkum in het westen, de golfbaan in het noorden en de bosstrook achter de woningen aan de Carel Beukerhof en de Bremlaan in het oosten. De woningen met percelen aan de Klein Amirikaweg 21 en Bremlaan 14 zijn wel in het plangebied opgenomen.

De verwachting is dat het bestemmingsplan binnen drie maanden in ontwerp ter inzage wordt gelegd. Zodra het ontwerpbestemmingsplan ter inzage is gelegd kunt u stukken inzien. Op dit moment liggen er geen stukken ter inzage en kunt u ook geen zienswijze indienen ten aanzien van het voornemen het bestemmingsplan te gaan wijzigen.

Naar boven