Logo Arnhem
Vastgesteld bestemmingsplan ‘GelreDome – Nijmeegseweg – Rijnhal’, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 november 2013 heeft vastgesteld

Het bestemmingsplan “GelreDome – Nijmeegseweg – Rijnhal”

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer IMRO.0202.762.0301

Inzien

Het bestemmingsplan “GelreDome – Nijmeegseweg – Rijnhal” en het besluit tot gewijzigde vaststelling liggen met ingang van 5 december 2013 (tot en met 15 januari 2014) gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het bestemmingsplan is met ingang van 5 december 2013 ook via internet in te zien op het webadres: http://www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.762-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.762-/NL.IMRO.0202.762-0301/

Plangebied

Het plangebied ligt in Arnhem-Zuid hoofdzakelijk tussen de wijken Malburgen-West en Malburgen-Oost en volgt het tracé van de Nijmeegseweg. Het GelreDome en de Rijnhal met het omliggende terrein maken ook onderdeel uit van het plangebied.

Aanleiding en doel

De gemeente heeft de wettelijke taak om in de hele stad geactualiseerde en digitale bestemmingsplannen te hebben. Om aan deze verplichting te voldoen is onderhavig bestemmingsplan opgesteld. Dit bestemmingsplan is beherend van karakter.

Op het terrein van stadion GelreDome zijn mogelijkheden opgenomen voor de supportersvereniging van Vitesse om het huidige gebruik voort te zetten en de tijdelijke voorziening om te zetten naar een meer permanente voorziening.

Voor de Rijnhal worden momenteel plannen voorbereid voor een andere invulling, gericht op grootschalige detailhandel en (beperkt) leisure. Aangezien deze plannen nog niet voldoende concreet zijn, zijn deze niet opgenomen in dit bestemmingsplan.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende wijzigingen aan-

gebracht:

Ten aanzien van de verbeelding:

  • Aan de bestemming ‘Groen’ is de functieaanduiding ‘bomenrij’ toegevoegd.

  • De dubbelbestemming “Waterstaat-Waterlopen” is op de juiste locatie gelegd.

Ten aanzien van de regels:

  • In de bestemming “Gemengd” is in lid 3.1 sub g, parkeervoorzieningen, toegevoegd;

  • In de bestemming ‘Groen’ (artikel 4) is lid 4.3 toegevoegd, waarin een vergunningenstelsel met betrekking tot het kappen van bomen is opgenomen, dat als volgt komt te luiden:

4.3 Omgevingsvergunning voor het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde, of van werkzaamheden

Het is ter plaatse van de functieaanduiding 'bomenrij' verboden om houtgewassen te vellen, te rooien of te beschadigen zonder of in afwijking van een vergunning van burgemeester en wethouders.

4.3.1 Uitzonderingen omgevingsvergunningsplicht

Het in lid 4.3 vervatte verbod geldt niet voor het uitvoeren van werken of werkzaamheden:

  • a. die op het tijdstip waarop het plan rechtskracht verkrijgt, in uitvoering zijn;

  • b. die van geringe omvang zijn, dan wel het normale onderhoud betreffen.

4.3.2 Toelaatbaarheid van werken en werkzaamheden

Werken of werkzaamheden als bedoeld in lid 3.7 zijn slechts toelaatbaar, indien:

  • a. deze verband houden met de doeleinden, die aan de desbetreffende bestemming zijn toegekend, en

  • b. hierdoor dan wel door daarvan hetzij direct, hetzij indirect te verwachten gevolgen de landschappelijke kwaliteiten niet onevenredig worden of kunnen worden aangetast.

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Arnhem 5-12-2013

Naar boven