Logo Zuid-Holland
Inspraak ontwerp projectplan, projectnota/MER en ontwerpbesluiten dijkversterking Spui Oost, Zuid-Holland

ONDERWERP

Gedeputeerde Staten (GS) van Zuid-Holland maken, op verzoek van Waterschap Hollandse Delta dd. 03 april 2013 en 14 oktober 2013 en conform de Waterwet, bekend dat het ontwerp projectplan en projectnota/milieueffectrapport (PN/MER) van de dijkversterking Spui Oost en de ontwerpbesluiten voor de uitvoering van deze dijkversterking vanaf 2 december 2013 voor een periode van zes weken ter inzage liggen.

Uit de periodieke keuring is gebleken dat delen van de primaire kering aan de west kant van de Hoeksche Waard over een lengte van 8,3 kilometer niet voldoen aan de wettelijk gestelde eisen en om die reden versterkt moeten worden. Het gaat om de Westdijk, dorpskern Goudswaard, de Molenpolderdijk, Piershil west en oost, Spuidijk dorpskern Nw-Beijerland en de Spuidijk Landelijke Korendijk. Deze dijkvakken zijn samengevoegd tot het dijkversterkingsproject Spui Oost.

PROCEDURE

Voor deze dijkversterking is door Waterschap Hollandse Delta een ontwerp projectplan opgesteld. Ter onderbouwing van het gekozen voorkeursalternatief heeft het waterschap een PN/MER (projectnota/milieueffectrapportage) opgesteld.

Voor de uitvoering van het project zijn verschillende besluiten in ontwerp opgesteld, namelijk:

  • Door gemeente Oud-Beijerland een ontwerp omgevingsvergunning bouwen opgesteld;

  • Door de gemeente Korendijk een ontwerp omgevingsvergunning bouwen en een ontwerp vergunning afwijking bestemmingsplan;

  • Door de provincie Zuid-Holland een vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet.

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland treden op als coördinerend bevoegd gezag op grond van de Waterwet en zorgen ervoor dat deze ontwerpbesluiten gelijktijdig met de PN/MER en het ontwerp projectplan ter inzage liggen. Verder zorgen GS ervoor dat hierop ingediende zienswijzen worden behandeld door de verschillende bevoegde gezagen.

Na vaststelling door het Algemeen Bestuur van het waterschap van het, evt vanwege zienswijzen aangepaste, projectplan zal dit ter goedkeuring aan GS van Zuid-Holland worden aangeboden. Het uiteindelijke goedkeuringsbesluit en de (evt aangepaste) uitvoeringsbesluiten zullen te zijner tijd open staan voor beroep bij de Raad van State.

INZAGE

Het ontwerpprojectplan, de projectnota/MER, de ontwerpuitvoeringsbesluiten en overige relevante stukken liggen van 2 december 2013 tot en met 13 januari 2014 ter inzage bij:

  • Waterschap Hollandse Delta. Bezoekadres: Handelsweg 100 te Ridderkerk. Open tijdens kantooruren en telefonisch bereikbaar op 0900-2005005;

  • Provincie Zuid-Holland. Bezoekadres: Het Loket, ruimte A0.51, Zuid-Hollandplein 1 te Den Haag. Open tijdens kantooruren en telefonisch bereikbaar op 070-4418855;

  • Gemeentehuis van de gemeente Korendijk. Bezoekadres: Voorstraat 31 te Piershil. Open op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Telefonisch bereikbaar op: 0186-697777

  • Gemeente Oud-Beijerland. Bezoekadres: W. van Vlietstraat 6 te Oud-Beijerland. Open op werkdagen van 08.00 tot 17.00 uur en telefonisch bereikbaar op 0186-646566;

Deze stukken zijn ook in te zien of te downloaden vanaf de website: http://www.wshd.nl/dijkversterkingsprogramma/dijkversterkingen/spui_oost

ZIENSWIJZEN

Eenieder kan van 2 december 2013 tot en met 13 januari 2014 schriftelijk en/of mondeling zienswijzen over het ontwerp projectplan, projectnota/MER en de ontwerpuitvoeringsbesluiten naar voren brengen. Daarbij wordt u verzocht expliciet aan te geven op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft. Schriftelijke zienswijzen kunt u indienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, t.a.v. Afdeling Water en Groen, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag onder vermelding van "zienswijze dijkversterking Spui Oost". Daarbij kan worden verzocht om persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via mevrouw C. Bijmans van de provincie Zuid-Holland (tel. 070-4417203).

Tegen het uiteindelijke goedkeuringsbesluit en de overige definitieve (uitvoerings-)besluiten kan door belanghebbenden, die in de ontwerpfase zienswijzen hebben ingediend, beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De Crisis- en herstelwet is van toepassing op dit dijkversterkingsproject.

INLICHTINGEN

Voor nadere inlichtingen over de stukken die ter inzage liggen kunt u contact opnemen met de heer J. Beijersbergen (tel. 070-4416207) of de heer F.H. Borms (tel. 070-4418211) van de provincie Zuid-Holland.

Voor belangstellende is er een inloopavond op dinsdag 10 december van 17:00 uur -20:30 uur in De Eendrachtshoeve op de Tuinweg 3 in Zuid-Beijerland.

Naar boven