Logo Harderwijk
Inspraak bestemmingsplan Stadsweiden-Kruithuis, Harderwijk

Het voorontwerpbestemmingsplan Stadsweiden-Kruithuis is in voorbereiding. Het belangrijkste doel van het op te stellen bestemmingsplan "Stadsweiden – Kruithuis" is het scheppen van een actueel, helder en toegankelijk ruimtelijk kader. Binnen dit kader is een balans gevonden tussen enerzijds het creëren van voldoende mogelijkheden om de (woon)omgeving en openbare ruimte flexibel in te richten en anderzijds het bieden van voldoende rechtszekerheid ten behoeve van de handhaving van bestaande gebruik- en bouwrechten. Het bestemmingsplan is in hoofdzaak conserverend van karakter. Dat wil zeggen dat de planregeling vooral is gericht op het handhaven van de bestaande situatie

Het plangebied is een centraal gelegen gebied in Harderwijk dat loopt vanaf het ziekenhuis St Jansdal noordwaarts tot aan de Binnenstad en het Wolderwijd. Het gebied ligt tussen het Westeinde, de Westermeenweg en de Stationslaan en wordt omringd door de woonwijken Stadsweiden en Friesegracht en door het 'Stationsgebied'.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het voorontwerpbestemmingsplan met ingang van 5 december gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar maken (adresseren aan burgemeester en wethouders). Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met: afd. Ruimte, dhr M. den Braven, tel. 411359.

Het plan (NL.IMRO.0243.BP00104-0001) kunt u ook raadplegen via de landelijke website: http://www.ruimtelijkeplannen.nl (bronbestanden: http://ruimtelijkeplannen.harderwijk.nl/plans), of op de website van de gemeente Harderwijk onder: www.harderwijk.nl/plannenstadsweiden.

Naar boven