Logo Sluis
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet en bijbehorend milieueffectrapport (MER), Sluis

Burgemeester en wethouders van Sluis maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 24 oktober 2013 het bestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet gewijzigd heeft vastgesteld. Een milieueffectrapport (MER) waarin de milieueffecten van de beoogde ontwikkeling op de omgeving in beeld zijn gebracht, maakt onderdeel uit van het bestemmingsplan.

De wijzigingen hebben in ieder geval betrekking op de tekst van de toelichting voor zover het gaat om het gebruik van de Zeekraalstraat, de geluidsaspecten en de externe veiligheid. Daarnaast vindt aanpassing van de regels plaats, onder meer ten aanzien van de bedrijfsmatige exploitatie, de koppeling met de notitie beeldkwaliteitdoelstellingen, de verankering van de benodigde waterberging en landschappelijke inpassing en de toegevoegde mogelijkheid om ook recreatiewoningen met twee bouwlagen te voorzien van een platte afdekking. Tenslotte is de notitie beeldkwaliteitdoelstellingen aangevuld en aangepast en is ook de verbeelding gewijzigd, onder meer voor het verankeren van mogelijkheden voor een aanvullende calamiteitenontsluiting.

Een toelichting op de wijzigingen is te vinden in het raadsbesluit, de 'Notitie zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ten behoeve van het ontwerpbestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet' en het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Plan Kustwerk

Het bestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet bevat de juridisch planologische regeling voor de beoogde herontwikkeling van de bestaande campings De Pannenschuur, camping Hof ter Willegen, pension Hof ter Wilgen en De Boshoeve. Door middel van de uitbreiding wordt een verdunning en daarmee een kwaliteitsverbetering van het recreatieve aanbod bereikt. Hierbij worden 360 recreatiewoningen gerealiseerd, grotendeels in ruil voor vermindering van het aantal bestaande standplaatsen. Daarnaast wordt de kwaliteit van de overige recreatieve eenheden vergroot.

Het plan wordt globaal begrensd door de Zeedijk en de Dwarsdijk in het noorden en de Adornisdijk in het oosten. Aan de zuid- en westzijde wordt het plangebied begrensd door de Nieuwehovendijk.

Het plan inzien

Het besluit van de gemeenteraad, de 'Notitie zienswijzen en ambtshalve wijzigingen ten behoeve van het ontwerpbestemmingsplan Kustwerk Nieuwvliet' en het vastgestelde bestemmingsplan (met de daarop betrekking hebbende stukken), liggen met ingang van 5 december 2013 gedurende de beroepstermijn van zes weken (tot en met 16 januari 2014) voor iedereen tijdens openingstijden ter inzage in het Klanten Contact Centrum (KCC), Nieuwstraat 22 te Oostburg. Het bestemmingsplan (met de daarop betrekking hebbende stukken) is ook in te zien via de gemeentelijke website www.gemeentesluis.nl .

Daarnaast kunnen de volledige bestemmingsplannen worden geraadpleegd via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het plan heeft het identificatienummer NL.IMRO.1714.bpkustwerk12-VG01. Op verzoek kunnen de desbetreffende stukken buiten kantooruren worden ingezien. U kunt hiervoor een afspraak maken met mevrouw S. den Haan van de afdeling Omgeving, Economie & Vastgoed, via telefoonnummer 0117 – 457 251.

Beroep

Met ingang van 6 december 2013 kan gedurende een termijn van zes weken (tot en met 16 januari 2014) tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, een beroepschrift worden ingediend. Het beroepschrift is tijdig ingediend indien het voor het einde van de termijn is ontvangen. Van de mogelijkheid om een beroepschrift in te dienen kan gebruik worden gemaakt door:

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • Een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • Een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het plan heeft aangebracht.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en dient ten minste te bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden waarop het bezwaar rust. Zo mogelijk dient een kopie van het bestreden besluit bijgevoegd te worden.

Tegelijkertijd kan binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. De werking van het besluit van de gemeenteraad wordt dan in ieder geval opgeschort tot de beslissing door de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak op dat verzoek is genomen. Er wordt een griffierecht geheven.

Oostburg, 4 december 2013

Burgemeester en wethouders van Sluis, J. Dijkstra, secretaris

A.M.M. Jetten, burgemeester

Naar boven