Regeling van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 25 november 2013, 2013-0000155634, houdende intrekking en wijziging van een aantal Organisatie, mandaat en volmachtbesluiten in verband met Caribisch Nederland.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 3, tweede lid, van het Coördinatiebesluit organisatie en bedrijfsvoering rijksdienst 2011 en artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht, artikel 8, derde en vierde lid, aanhef en onderdeel a, en 23, eerste lid, van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009, artikel 3, eerste lid, onderdeel k, en 10 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg 2009, artikel 3, eerste lid, onderdeel k, en 11 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Werk, artikel 7, aanhef en onderdeel f, en 13 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit RUA 2011 en artikel 6, aanhef en onderdeel f, en 11 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit UBN 2012;

Besluit:

ARTIKEL I

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit SZW 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 9, vierde lid, komt te luiden:

  • 4. De uitzonderingen, genoemd in het eerste lid, onderdelen c, d, f, h en i, gelden niet voor de in het eerste lid genoemde bevoegdheden die de directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg heeft in verband met zijn werkterrein beschreven in artikel 10, aanhef en onderdelen s en t.

B

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 10, onderdeel r, door een puntkomma, worden twee onderdelen toegevoegd, luidende:

  • s. de (inter)departementale beleidsvorming en het daarmee samenhangende financieel beheer inzake de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba, mede voor zover dit geschiedt op het werkterrein van de secretaris-generaal, de plaatsvervangend secretaris-generaal, de directeur-generaal Werk en de inspecteur-generaal Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De directies die ressorteren onder voornoemde functionarissen blijven de hen toebedeelde taken en verantwoordelijkheden uitvoeren, met de bijbehorende bevoegdheden, maar leggen voor wat betreft de (inter)departementale beleidsvorming en het daarmee samenhangende financieel beheer inzake de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba verantwoording af aan de directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg;

  • t. het zorgdragen voor de uitvoeringstaken van de minister op Bonaire, Sint Eustatius en Saba.

C

In artikel 11 vervallen onderdelen i en j, onder verlettering van onderdeel k tot onderdeel i (nieuw).

ARTIKEL II

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

Onder vervanging van de punt aan het slot van artikel 1, onderdeel e, door een puntkomma, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

f. RCN:

Rijksdienst Caribisch Nederland.

B

Onder vervanging van een punt door een puntkomma aan het slot van artikel 6, onderdeel i, worden drie onderdelen toegevoegd, luidende:

  • j. de coördinatie van de (inter)departementale beleidsvorming inzake de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba;

  • k. het zorgdragen voor de uitvoeringstaken van de minister op Bonaire, Sint Eustatius en Saba, waaronder mede begrepen het nemen van besluiten en het behandelen van bezwaar- en beroepszaken die betrekking hebben op deze besluiten;

  • l. het namens de minister optreden als opdrachtgever voor de RCN.

ARTIKEL III

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Werk 2009 wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 1 vervalt onderdeel d, onder vervanging van de puntkomma achter onderdeel c door een punt.

B

In artikel 2 vervallen het tweede lid alsmede de aanduiding ‘1.’ voor het eerste lid.

C

Artikel 8A vervalt.

ARTIKEL IV

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit RUA 2011 wordt ingetrokken.

ARTIKEL V

Na inwerkingtreding van deze regeling berust het Machtigingsbesluit RCN-unit Sociale Zaken 2011 op de artikelen 6, aanhef en onderdeel f, en 11 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit UBN 2012.

ARTIKEL VI

Het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit UBN 2012 wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel 10, eerste lid, komt te luiden:

  • 1. Het hoofd van de RCN-unit Sociale Zaken is bevoegd om namens een bewindspersoon besluiten te nemen, beslissingen in bezwaar- en beroepsprocedures te nemen, overeenkomsten aan te gaan en handelingen te verrichten die noch een besluit, noch een privaatrechtelijke rechtshandeling zijn, voor zover deze verband houden met de uitvoering van de Wet algemene ouderdomsverzekering BES, de Wet algemene weduwen- en wezenverzekering BES, de Cessantiawet BES, de Wet ziekteverzekering BES, de Wet ongevallenverzekering BES, het Besluit onderstand BES, de Arbeidsveiligheidswet BES, de Stuwadoorswet 1946 BES, de Arbeidswet 2000 BES, de Wet collectieve arbeidsovereenkomsten BES, de Wet minimumlonen BES, de Vakantiewet 1949 BES, de Wet beëindiging arbeidsovereenkomsten BES, de Arbeidsgeschillenwet 1946 BES, de Wet arbeid vreemdelingen BES, de Regeling bijzondere uitkering integrale projecten 2013, en de daarop gebaseerde nadere regelgeving, tenzij deze zijn voorbehouden aan een bewindspersoon, de secretaris-generaal, de plaatsvervangend secretaris-generaal, de directeuren-generaal of de inspecteur-generaal Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

B

Na inwerkingtreding van deze regeling berust het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit UBN 2012 op de artikelen 3, eerste lid, onderdeel k, en 10 van het Organisatie-, mandaat- en volmachtbesluit directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg 2009.

ARTIKEL VII

  • 1. Deze regeling treedt, met uitzondering van de artikelen IV tot en met VI, onderdeel A, in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 15 september 2013.

  • 2. De artikelen IV en V treden in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij worden geplaatst, en werken terug tot en met 1 oktober 2012.

  • 3. Artikel VI, onderdeel A, treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, en werkt terug tot en met 24 april 2013.

Deze regeling zal in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 25 november 2013

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, J. Klijnsma.

Naar boven