Logo Terneuzen
Wet Ruimtelijke Ordening/Wet Milieubeheer, Terneuzen

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen maken bekend dat zij volgens artikel 2.1, lid 2 Wet ruimtelijke ordening, in samenhang met artikel 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ontwerp van de structuurvisie ‘ondergrondse infrastructuur’ (NL.IMRO.0715.SVONDERGR_INFRA-ON01) ter inzage hebben gelegd. De ontwerp structuurvisie met bijbehorende documenten ligt vanaf 28 november 2013 tot en met 8 januari 2014 (digitaal) ter inzage bij de publieksbalies in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen en in de vestigingen Markt 1 in Axel en Westkade 107 in Sas van Gent. De publieksbalies in Terneuzen en Axel zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 8.30 tot 16.30 uur en op vrijdag van 8.30 tot 20.00 uur. Let op: vanaf december 2013 zijn de openingstijden in Terneuzen en Axel van maandag t/m vrijdag van 12.00 tot 16.30 uur.

De publieksbalie in Sas van Gent is geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Let op: vanaf december 2013 worden hier geen stukken meer ter inzage gelegd.

De structuurvisie is tevens digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en via www.terneuzen.nl/bestemmingsplannen . Tegelijkertijd met de ontwerp structuurvisie ligt het bijbehorende planMER (milieueffectrapport) ter inzage.

Structuurvisie

De structuurvisie omvat het gehele grondgebied van de gemeente. Door de gemeente heen bevinden zich ondergronds vele kabels en leidingen. Zodanig dat de gemeente een van de grootste dichtheden aan ondergrondse infrastructuur heeft in Nederland. Ter voorkoming van problemen tussen de boven- en ondergrond wil de gemeente een toetsingskader, om tot een goede afweging te kunnen komen bij ontwikkelingen. Naast een toetsingskader voor de gemeente heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu in de Rijksstructuurvisie buisleidingen een indicatief tracé voor leidingen van nationaal belang opgenomen. In de gemeentelijke structuurvisie wordt de ligging van dat tracé binnen de gemeente Terneuzen nader bepaald. Daarnaast wordt invulling gegeven aan het project Multi Utility Providing (MUP) van Zeeland Seaports. Het concept Multi Utility Providing beoogt het actief stimuleren van uitwisseling van stoffen en energiedragers tussen partijen. In deze structuurvisie wordt de noodzakelijke reservering voor de MUP-strook in hoofdlijnen vastgelegd. Deze is bedoeld voor de infrastructurele voorzieningen in de vorm van een buisleidingenstelsel.

Planmilieueffectrapport

In het kader van de structuurvisie is een planMER opgesteld. De structuurvisie is het eerste ruimtelijke plan dat een kader gaat vormen voor buisleidingtransport. Daarmee zet de structuurvisie de toon voor vervolgbesluiten voor activiteiten met mogelijke milieueffecten. Op grond van de Wet Milieubeheer dient de planmer-procedure te worden gevolgd. In de milieueffectrapportage (planMER) is de milieu-informatie samengevat, die nodig is om een afweging te kunnen maken tussen verschillende alternatieven en te komen tot een optimalisatie.

Zienswijzen

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen bij de Raad van de gemeente Terneuzen, Postbus 35, 4530 AA Terneuzen.

Mondelinge zienswijzen kunnen, nadat hiervoor een afspraak is gemaakt, naar voren worden gebracht bij de heer J. Smeenk of mevrouw J. Ocké, telefoon 14 0115 (vanuit het buitenland 0031 115 455 000). Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt. Tevens is het mogelijk om uw zienswijze schriftelijk via het e-mailadres wro@terneuzen.nl kenbaar te maken. Op dinsdag 17 december 2013 zal van 16.00 tot 19.00 uur een inloopmiddag worden georganiseerd in het stadhuis, Stadhuisplein 1 in Terneuzen. Tijdens deze inloopbijeenkomst kunt u informatie krijgen over de structuurvisie en het MUP project.

Terneuzen, 27 november 2013

Burgemeester en Wethouders van Terneuzen, F.M.L. Lauret RA, secretaris.

J.A.H. Lonink, burgemeester.

Naar boven