Logo Huizen
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitenwijken, Huizen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Huizen maken overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 7 november 2013 het bestemmingsplan Buitenwijken gewijzigd heeft vastgesteld.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling verschillende wijzigingen in het bestemmingsplan aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen. De wijzigingen hebben een uiteenlopend karakter en hebben betrekking op de verbeelding, de planregels en de plantoelichting. De wijzigingen hebben onder meer betrekking op:

  • Het schrappen van de bestemming ‘Agrarisch’ waarmee de gronden van Kwekerij de Limieten buiten het bestemmingsplan worden gehouden;

  • De bestemming van de opstal aan de Oud Bussumerweg 16a. De opstal wordt bestemd als ‘recreatiewoning’ overeenkomstig de bestaande afmetingen en het feitelijke gebruik;

  • Het opnemen van een binnenplanse afwijkingsmogelijkheid voor de bouw van maximaal 1 woning aan de Beukenlaan;

  • Het aanpassen van de bestemmingsplangrens ter hoogte van Oud Bussummerweg 44 en Bikbergerweg. Enkele gronden zijn hier ten onrechte bestemd als ‘Wonen’, dan wel ‘Tuin’, terwijl deze gronden in bezit zijn van Goois Natuurreservaat en Staatsbosbeheer. Een bestemming ten behoeve van de bestemmingen ‘Wonen’ en ‘Tuin’ is niet overeenkomstig het feitelijk gebruik van deze gronden;

Voor de precieze inhoud van de wijzigingen wordt kortheidshalve verwezen naar het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan d.d. 7 november 2013, nr. 7.

Inhoud bestemmingsplan:

Het bestemmingsplan Buitenwijken heeft betrekking op de actualisatie van het huidige plan, dat dateert uit 1996. Het plangebied heeft betrekking op de bebouwde delen van het landelijke gebied van de gemeente Huizen. In het nieuwe bestemmingsplan worden bestaande bouw- en gebruiksmogelijkheden zoveel mogelijk overgenomen. Grote ruimtelijke ontwikkelingen worden niet mogelijk gemaakt.

Inkijken bestemmingsplan:

Het vastgestelde bestemmingsplan Buitenwijken met bijbehorende stukken ligt van 29 november 2013 tot en met 10 januari 2014 voor een ieder ter inzage op het gemeentehuis bij het Klantcontactpunt (centrale receptie). Dit klantcontactpunt is geopend op ma, di, do: 8.30 – 17.00 uur, wo: 07.30 – 19.30 uur en vr: 8.30 – 16.00 uur.

Het bestemmingsplan is vanaf 29 november 2013 in elektronische vorm te raadplegen via de gemeentelijke website www.huizen.nl . Door te klikken op ‘Wonen’ en vervolgens op ‘Bestemmingsplannen in procedure’, kunt u het bestemmingsplan Buitenwijken lezen, opslaan of printen.

Het bestemmingsplan is vanaf 29 november 2013 tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0406.BPBUITENWK2012-VG01

Beroep instellen:

Tegen het besluit van de gemeenteraad kan beroep worden ingesteld. De beroepstermijn loopt van 30 november 2013 tot en met 10 januari 2014.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • degenen die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden, alleen voor zover het de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan betreft.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 11 januari 2014. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan wel op. Het bestemmingsplan treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen, 28 november 2013

Naar boven