Logo Westerveld
Wijziging vaststelling bestemmingsplan ‘Vledderweg 31 en 35 (bestuurlijke lus)’, Westerveld

De gemeenteraad heeft op 29 januari 2013 besloten het eerder genomen raadsbesluit van 20 september 2011 tot vaststelling van het bestemmingsplan “Vledderweg 31 en 35” te herstellen door deze aan te vullen met nieuwe planregels. Dit besluit volgt op de tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 21 november 2012 (nr. 201112790/1/T1/R4) van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit van 20 september 2011 van het genoemde bestemmingsplan. In die uitspraak heeft de gemeenteraad de opdracht gekregen de bestemmingsplanregels aan te vullen. De aanvulling betreft het waarborgen van de noodzakelijke landschappelijke inpassing bij de realisering van de voorziene ontwikkelingen. Daarbij heeft de Raad van State bepaald dat bij de voorbereiding van het nieuwe besluit afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht niet hoeft te worden toegepast.

Het gaat om de volgende aanvullingen:

  • 1. Aan artikel 3.4 wordt artikel 3.5 toegevoegd waarbij is bepaald dat zonder omgevingsvergunning bepaalde werken of werkzaamheden niet uitgevoerd mogen worden.

  • 2. In de regels wordt artikel 6 opgenomen die toeziet op een regeling waarbij de landschappelijke inpassing gewaarborgd is waarbij de gronden alleen gebruikt mogen worden indien landschappelijk is ingepast.

Ter inzage: de stukken liggen vanaf 14 februari 2013 tot en met 27 maart 2013 gedurende zes weken voor een ieder tijdens openingstijden ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis in Diever. Op afspraak is ook inzage mogelijk buiten werkuren. Ook kunt u het plan zien op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep: tot en met 27 maart 2013 kunnen belanghebbenden tegen de bij dit aanvullende vaststellingsbesluit aangebrachte wijzigingen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 20 september 2011 tot vaststelling van het bestemmingsplan hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Als u tijdig beroep heeft ingesteld, kunt u de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het bestemmingsplan niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Contact: team Leefomgeving, telefoonnummer 14 0521.

Naar boven