Logo Den Haag
Ontwerpbestemmingsplan Binnenhof e.o., Den Haag

Het ontwerp-bestemmingsplan Binnenhof e.o. wordt op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening voor een ieder met ingang van 28 november 2013 tot en met 8 januari 2014 op de volgende wijzen ter inzage gelegd, beschikbaar gesteld en raadpleegbaar gemaakt:

  • in de wettelijk voorgeschreven digitale vorm op de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen ;

  • digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m woensdag en vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdag van 09.00 tot 20.00 uur).

Het plangebied, waar het bestemmingsplan Binnenhof e.o. betrekking op heeft, maakt deel uit van de oude binnenstad en ziet op de oude historische kern. Er is gekozen voor een duidelijke begrenzing, die aansluit bij aangrenzende bestemmingsplannen. Het plangebied omvat het gebied dat globaal wordt begrensd door de Mauritskade, Koninginnegracht, Prinsessegracht, Herengracht, Fluwelen Burgwal, Kalvermarkt, Spui, Hofweg, Buitenhof, Kneuterdijk en Parkstraat. Het gebied aan het Smidsplein/Korte Voorhout, waar nieuwbouw ten behoeve van de Hoge Raad der Nederlanden zal gaan verrijzen, en waarvoor recent een nieuw bestemmingsplan is vastgesteld (Smidsplein e.o.) dat inmiddels rechtskracht heeft, valt buiten het plangebied.

Het doel van het bestemmingsplan Binnenhof e.o. is het vastleggen van de bestaande ruimtelijke structuur en het bieden van een actueel juridisch-planologisch kader. De bestaande situatie vormt daarbij het vertrekpunt. Het bestemmingsplan biedt de juridisch-planologische basis voor handhaving van de ruimtelijke situatie zoals die nu is, voor het beheer ervan in de toekomst. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in de mogelijkheid om een parkeergarage onder het Tournooiveld te kunnen realiseren.

Het plangebied behoort met name tot het Rijksbeschermd stadsgezicht Binnenhof e.o., alsmede aan de randen tot de Rijksbeschermde stadsgezichten Willemspark e.o. en Malieveld e.o. De stedenbouwkundige, architectuurhistorische en cultuurhistorische waarden van het beschermd stadsgezicht zijn in dit beschermende bestemmingsplan vastgelegd.

Een ieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U moet uw zienswijze richten aan de Gemeenteraad, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kunt u eventueel mondeling een zienswijze geven. U kunt hiervoor een afspraak maken via telefoonnummer: 070 – 353 3573. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht deze uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn te maken.

Informatie-/inloopbijeenkomst

Voor dit plan wordt op donderdag 12 december 2013 van 18.00 uur tot 20.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden het in Stadhuis, Spui 70 (kamer A04.08).

Naar boven