Ontwerpbesluit omgevingsvergunning inrichting Blaaksedijk-1, Ministerie van Economische Zaken

KENNISGEVING

De Minister van Economische Zaken maakt bekend:

Op 13 juni 2013 heeft de Nederlandse Aardolie Maatschappij B.V. te Assen een aanvraag ingediend om een vergunning ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht voor de activiteiten ‘het oprichten en in werking hebben van een inrichting’ en ‘bouwen van een bouwwerk’. De aanvraag heeft betrekking op de inrichting Blaaksedijk-1, gelegen aan

de Reedijk te Heinenoord, in de gemeente Binnenmaas, op de percelen, kadastraal bekend gemeente Heinenoord, Sectie G, nummers 308, 309 en 1387.

De vergunningaanvraag betreft het oprichten en in werking hebben van de inrichting Blaaksedijk-1. Op deze inrichting is één gasproductieput aanwezig, genaamd BLK-1, en is bestemd voor het produceren, meten en afvoeren van aardgas. Ten behoeve daarvan worden enkele productie-installaties gebouwd. Het geproduceerde ‘nat’ aardgas wordt onbehandeld via een ondergrondse nat-gasleiding afgevoerd naar de inrichting Reedijk, gelegen aan de Buyensweg in de gemeente Binnenmaas, vanwaar het via een ondergrondse nat-gasleiding naar de gasbehandelingsinstallatie inrichting Barendrecht wordt gevoerd.

De Minister is voornemens de gevraagde vergunning te verlenen.

Het ontwerpbesluit en de andere relevante stukken liggen met ingang van 30 november 2013 gedurende zes weken ter inzage op de secretarie van de gemeente Binnenmaas te Maasdam.

Tot en met 10 januari 2014 kan eenieder zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbesluit schriftelijk kenbaar maken aan:

Ministerie van Economische Zaken

DG Energie, Telecom en Mededinging, Directie Energiemarkt

T.a.v. S.J. Hoes

Postbus 20401

2500 EK DEN HAAG

Ook voor inlichtingen kunt u zich wenden tot S.J. Hoes MA MSc, telefoon 070 – 379 70 43.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen het ontwerpbesluit en men belanghebbende is.

Naar boven