Logo Dongen
Vaststelling bestemmingsplan ‘Centrum’, Dongen

De gemeenteraad heeft in zijn vergadering van 24 oktober 2013 besloten om het bestemmingsplan Centrum gewijzigd vast te stellen. Daarbij werd tevens besloten om geen exploitatieplan vast te stellen. Het bestemmingsplan voorziet in de herziening van diverse bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan Centrum vervangt de volgende vastgestelde bestemmingsplannen, die daarmee integraal komen te vervallen: Dongen Centrum, Dongen Centrum eerste wijziging (Rosariopark), Sint Jospehstraat en Tramstraat 54-56, Torenspits.

Ter inzage

Het vaststellingsbesluit met de hierbij behorende stukken liggen met ingang van vrijdag 29 november 2013 tot en met vrijdag 10 januari 2014 ter inzage bij de balie Bouwen en Milieu in de Publiekshal van het gemeentehuis. De openingstijden van deze balie zijn:

  • maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur

  • maandag- tot en met donderdagmiddag van 12.30 – 17 uur, alleen op afspraak en

  • donderdag tevens van 17.00 uur tot 19.00 uur.

De stukken zijn tevens in te zien via www.dongen.nl / Plannen en projecten / Centrum en digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer NL.IMRO.0766.BP2013000015-VG01).

Rechtsmiddelen

Tegen het raadsbesluit kan, met ingang van zaterdag 30 november 2013 tot en met vrijdag 10 januari 2014, beroep worden ingesteld door:

  • een belanghebbende die tijdig, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan heeft ingediend bij de gemeenteraad;

  • een belanghebbende die het oneens is met de wijzigingen die in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn aangebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tot de gemeenteraad te wenden.

Een beroepschrift dient te worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Gedurende de beroepstermijn kan desgewenst bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Indien een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, wordt de inwerkingtreding van het raadsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan Centrum is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de beroepstermijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

LET OP! In het beroepschrift dient ook te worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Tevens moeten het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening worden ondertekend en worden voorzien van naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

Voor het instellen van beroep en het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Bij een verzoek om voorlopige voorziening moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd. Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is eveneens griffierecht verschuldigd.

Informatie

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met mevrouw M.C. Gorissen van het team Ruimtelijk Beleid, telefoonnummer 140162, e-mail cgorissen@dongen.nl.

Naar boven