Logo Putten
Ontwerpbestemmingsplan ‘Westelijk Buitengebied’, Putten

Van 28 november 2013 tot 9 januari 2014 ligt in het gemeentehuis bij de afdeling Bouwen, Ruimtelijke ordening en Milieu voor eenieder ter inzage het ontwerpbestemmingsplan “Westelijk Buitengebied”. Globaal gaat het om het gehele buitengebied, met uitzondering van Krachtighuizen en het Oostelijk Buitengebied. Het saunacomplex Sauna Drôme aan de Tolweg is uit het plangebied gehouden vanwege de beroepsprocedure die hier nog voor loopt.

U kunt het ontwerp bestemmingsplan inzien op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur. Op afspraak kunt u de stukken buiten de hiervoor genoemde uren en op donderdagavond inzien bij de receptie van het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan is ook te bekijken op de site www.ruimtelijkeplannen.nl (plan ID nummer NL.IMRO.0273.BPBGWBuitengebied-ON01) of op de gemeentelijke website.

Binnen de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk kenbaar maken bij de gemeenteraad van Putten, Postbus 400, 3880 AK Putten. Indien u dit wenst, kunt u een mondelinge zienswijze indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken bij een van de contactpersonen.

Beleidsregels buitenrijbanen

Tegelijk met het ontwerp bestemmingsplan liggen de nieuwe ontwerp beleidsregels voor de aanleg van buitenrijbanen (paardenbakken) ter inzage. Deze beleidsregels gaan onder andere over zaken als hekwerken, verlichting en landschappelijke inpassing.

Milieueffectrapportage

Voor het bestemmingsplan is een milieueffectrapportage (MER) opgesteld. Over deze MER heeft de commissie MER een advies uitgebracht. De gemeente heeft hierop een aanvulling op de MER opgesteld.

Inloopavonden

U kunt het ontwerp bestemmingsplan ook inzien tijdens de inloopavonden op woensdag 11 december 2013 tussen 19.00 en 21.00 uur en op maandag 16 december 2013 tussen 19.00 en 21.00 uur. Beide avonden vinden plaats in het gemeentehuis (vergaderzaal De Hoonhorst).

Veranderingen ten opzichte van het geldende bestemmingsplan uit 2006

Het nieuwe bestemmingsplan Westelijk Buitengebied is in hoofdlijnen gelijk aan het geldende bestemmingsplan uit 2006. De beleidsmatige veranderingen komen grotendeels uit het in 2012 door de gemeenteraad vastgestelde visiedocument Westelijk Buitengebied.

Een bestemmingsplan dient zoveel mogelijk de (legale) feitelijke situatie weer te geven zoals deze bij ons bekend is. Daarom is onder andere naar aanleiding van veranderingen in milieumeldingen en -vergunningen voor een paar percelen de agrarische bedrijfsbestemming omgezet naar een woonbestemming.

Agrarische bouwvlakken

Vanwege de digitalisering van het bestemmingsplan zijn de agrarische bouwvlakken in dit nieuwe bestemmingsplan op de verbeelding (plankaart) ‘dicht’ gemaakt. Ze zijn wel ruim ingetekend, zodat de flexibiliteit zoveel mogelijk behouden blijft.

Veranderingen ten opzichte van het voorontwerp

In februari – maart 2013 heeft het voorontwerp van het bestemmingsplan ter inzage gelegen.

Mede naar aanleiding van de inspraakreacties, maar ook vanwege geconstateerde onjuistheden, onduidelijkheden, nieuwe vergunningen en besluiten, is het ontwerp ten opzichte van het voorontwerp op onderdelen aangepast.

Contactpersonen

Voor nadere informatie, het beantwoorden van eventuele vragen of het maken van een afspraak over het bestemmingsplan kunt u contact opnemen met: Mevrouw I. Steunebrink, telefoonnummer (0341) 359768 of De heer J. Doornbos, telefoonnummer (0341) 359731.

Naar boven