Logo Hof van Twente
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied Hof van Twente’, Hof van Twente

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 18 december 2012 het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente" gewijzigd heeft vastgesteld.

De gemeente Hof van Twente heeft besloten om alle bestemmingsplannen voor het buitengebied te actualiseren. Sinds de herindeling van de gemeenten Diepenheim, Goor, Markelo en Ambt en Stad Delden heeft de gemeente Hof van Twente verschillende bestemmingsplannen buitengebied voor haar grondgebied. Door een nieuw bestemmingsplan op te stellen voor het gehele buitengebied ontstaat eenheid binnen de gemeentegrenzen.Het plan bevat ongeveer 2300 adreslocaties, in hoofdlijnen is het plan consoliderend van aard en voorziet het niet in nieuwe ontwikkelingen.

Voorliggend bestemmingsplan “Buitengebied Hof van Twente” voorziet in de actualisatie van de bestemmingsplannen buitengebied overeenkomstig het huidige beleid en voldoet aan het gestelde in de Wet ruimtelijke ordening. De eerder opgestelde structuurvisie landelijk gebied krijgt waar mogelijk een doorvertaling in dit plan.

Besluit vastgesteld bestemmingsplan

Diverse zienswijzen hebben geleid tot aanpassingen van het ontwerpbestemmingsplan. Daarnaast zijn er meerdere ambtshalve wijzigingen doorgevoerd. Het bestemmingsplan is derhalve gewijzigd vastgesteld. Alle wijzigingen die ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn doorgevoerd, staan omschreven in de “Zienswijzennotitie Buitengebied Hof van Twente".

Ter inzage

Het vastgestelde plan (inclusief bijbehorende bijlagen, een milieu-effectrapportage en een advies van de commissie-MER) ligt met ingang van 7 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien:

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://hofvantwente.gemgids.nl/gemdesk/imro/indexer.xml?planidn=NL.IMRO.1735.HVTBuitengebied-VS10

Reactieve aanwijzing

Tevens maken burgemeester en wethouders bekend, dat Gedeputeerde Staten van Overijssel besloten hebben een reactieve aanwijzing te geven tegen het vastgestelde bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente".

Gedeputeerde Staten hebben deze reactieve aanwijzing gegeven omdat zij op de volgende twee onderdelen strijd met het provinciale omgevingsbeleid constateren:

  • 1. het toekennen van een woonbestemming aan de recreatiewoning aan de Dorreweg 2a te Ambt Delden;

  • 2. het toekennen van uitbreidingsruimte van meer dan 50% aan het veevoederbedrijf aan de Bentelosestraat 69 te Ambt Delden, zonder invulling te geven aan een Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving.

Het besluit tot reactieve aanwijzing treedt op het moment van de bekendmaking in werking. Zodra het aanwijzingsbesluit onherroepelijk is geworden, vervalt het vaststellingsbesluit voor de betreffende onderdelen van het bestemmingsplan. Eén en ander betekent dat de onderdelen van het bestemmingsplan "Buitengebied Hof van Twente" waarop de reactieve aanwijzing betrekking heeft (vooralsnog) niet in werking treden.

Ter inzage

De reactieve aanwijzing ligt met het vastgestelde bestemmingsplan met ingang van 7 februari 2013 gedurende zes weken ter inzage en is in te zien:

De bestanden van de reactieve aanwijzing zijn te downloaden van:

http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/9923/NL.IMRO.9923.ra2013001-va01/

Beroep

Beroep vastgesteld bestemmingsplan

Gedurende bovengenoemde inzagetermijn kan beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan, met uitzondering van die onderdelen die reactief zijn aangewezen. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door belanghebbenden die:

  • tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • redelijkerwijs niet kunnen worden verweten dat zij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

  • bedenkingen hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van het plan ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Beroep reactieve aanwijzing

Een belanghebbende kan gedurende bovengenoemde inzagetermijn op grond van het bepaalde in artikel 8.2 Wro rechtstreeks beroep instellen tegen het besluit van Gedeputeerde Staten (reactieve aanwijzing) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tevens kan degene die beroep heeft ingesteld een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van genoemde Afdeling.

6 februari 2013.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente, J.H.A. Goudt, burgemeester,

G.S. Stam, secretaris.

Naar boven