Logo Bodegraven-Reeuwijk
Bekendmaking ontwerpbestemmingsplan Nieuw Westveen, Bodegraven-Reeuwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 28 november 2013 tot en met woensdag 8 januari 2014, het ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuw Westveen’ ter inzage ligt.

Het plangebied is opgedeeld in twee stukken. Het zuidelijke deel wordt begrensd door het water, de Van Heuven Goedhartstraat en de Van Staverenstraat te Reeuwijk. Het noordelijke deel wordt begrensd door de Van Heuven Goedhartstraat, de Mesdagstraat en de watergang.

Voor dit plangebied is eerder een bestemmingsplan ontwikkeld, namelijk de ‘Voormalige scholenlocatie Reeuwijk-Brug West’. Onder andere vanwege de economische crisis is dit plan niet gerealiseerd.

Het appartement op de hoek Van Heuven Goedhartstraat -Van Staverenstraat is het enige onderdeel van het vorige bestemmingsplan dat gerealiseerd is. Dit deel maakt geen onderdeel uit van het nieuwe bestemmingsplan ‘Nieuw Westveen’.

Crisis- en herstelwet

Op het bestemmingsplan ‘Nieuw Westveen’ is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat onder meer bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Die procedure is nu nog niet aan de orde. De Crisis- en herstelwet is te raadplegen op www.wetten.overheid.nl .

Het ontwerpbestemmingsplan ligt voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:

  • Digitaal via de landelijke site www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer is NL.IMRO.1901.NieuwWestveen-BP40;

  • Digitaal als pdf-bestand op de gemeentelijke website: www.bodegraven-reeuwijk.nl . – wonen, leven en werken – plannen en projecten-Reeuwijk-Brug – bestemmingsplannen in ontwikkeling – bestemmingsplan Nieuw Westveen;

  • Op papier (inclusief de onderliggende stukken) en digitaal tijdens de openingsuren in het gemeentehuis in Bodegraven;

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://bodegravenrwijk.gemeentedocumenten.nl

Gedurende de inzagetermijn kan iedereen een zienswijze indienen op het ontwerpbestemmingsplan, naar keuze schriftelijk of mondeling. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk, Postbus 401, 2410 AK Bodegraven. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht tijdens openingstijden van het gemeentehuis. Hiervoor dient een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Planontwikkeling en -regie via telefoonnummer 0172-522 522.

De gemeenteraad neemt een besluit over de vaststelling van het bestemmingsplan waarbij de eventueel ingediende zienswijzen zullen worden betrokken.

Naar boven