Logo Arnhem
Vastgesteld bestemmingsplan Nijhoffstraat, Arnhem

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 november 2013 heeft vastgesteld

Het bestemmingsplan Nijhoffstraat

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.824-0301.

Inzien

Het bestemmingsplan ‘Nijhoffstraat’ en het besluit tot gewijzigde vaststelling liggen met ingang van 28 november 2013 (tot en met 8 januari 2014) gedurende een termijn van zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38.

Het bestemmingsplan is met ingang van 28 november 2013 ook via internet in te zien op het webadres: http://www.arnhem.nl/bestemmingsplan (technische storingen voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0202.824-0301

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.824-/NL.IMRO.0202.824-0301/ .

Plangebied

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Nijhoffstraat 42, in de wijk Sint Marten, in het blok tussen de Nijhoffstraat, Hommelseweg, Sloetstraat en Van Slichtenhorststraat.

Aanleiding en doel

De gemeente is eigenaar van het perceel Nijhoffstraat 42 en daarop liggende bebouwing. De panden zijn tijdelijk in bruikleen bij het SLAK. Er zijn plannen om de bestaande bebouwing te slopen en grondgebonden woningen mogelijk te maken. De gronden zijn nu nog bestemd als 'maatschappelijk'. Om de woningen mogelijk te maken moet de bestemming worden gewijzigd naar ‘wonen’.

Gewijzigde vaststelling

Ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan zijn bij de vaststelling de volgende wijzigingen aangebracht:

Ten aanzien van de plankaart:

  • de maximum goothoogte wordt gewijzigd van 9 naar 7 meter.

Ten aanzien van de regels:

  • aan artikel 5 Wonen wordt lid 5.3 Specifieke bouwregels toegevoegd en dit artikel komt als volgt te luiden:

    5.3 Specifieke bouwregels

    In afwijking van de maatvoeringsaanduiding 'maximum goothoogte' op de verbeelding waarbij de maximale goothoogte 7 meter bedraagt, mag de goothoogte aan de achterzijde van het hoofdgebouw maximaal 9 meter bedragen.

  • De leden 5.3 en 5.4 worden hernummerd tot lid 5.4 en 5.5.

Procedure

De belanghebbende die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, kan gedurende de aangegeven termijn van zes weken na bekendmaking beroep aantekenen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan, indien beroep is ingesteld, een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Tevens bestaat de mogelijkheid om digitaal beroep in te stellen en een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Ten aanzien van die onderdelen van het bestemmingsplan die bij vaststelling zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerp komt de bevoegdheid beroep in te stellen ook toe aan de belanghebbende die bezwaar heeft tegen deze wijzigingen.

Naar boven