Logo Onderbanken
Ontwerp bestemmingsplan Schinveldse Es, Onderbanken

Burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van donderdag 28 november 2013 gedurende een periode van zes weken het ontwerp bestemmingsplan "Schinveldse Es" ter inzage ligt.

Plangebied

Het ontwerp bestemmingsplan Schinveldse Es bevat 5 deelgebieden, waar diverse inrichtingsmaatregelen ter uitvoering van de wettelijke herverkaveling zijn voorzien.

Plangebied 1 tussen de Eindstraat en de Beemderwe: het inrichten van nieuwe natuur;

Plangebied 2 ten oosten van de kern Schinveld: met name bedoeld voor het aanplanten van landschapselementen en de verplaatsing/herbouw van stalletjes;

Plangebied 3 in het noordoostelijk deel tegen de Duitse grens: het inrichten van nieuwe natuur;

Plangebied 4 in het zuidoostelijk deel nabij de Russcher: de afgraving en verschraling van het gebied in combinatie met nieuwe natuur:

Plangebied 5 tussen de Eindstraat – Rode Beek – N274 en St. Janshof: de aanleg van een waterbuffer in combinatie met natuurontwikkeling.

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan als ook de onderliggende stukken kunnen gedurende de termijn van tervisielegging in het gemeentehuis te Schinveld worden ingezien.

U kunt het ontwerpplan ook inzien via de website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn= NL.IMRO.08810000BPSchinveldseEs-ON01

De plandata kunt u vinden via: http://roplandata.nl/plandata/Onderbanken/STRI2006_onderbanken/ NL.IMRO.08810000BPSchinveldseEs

Het ontwerp wijzigingsplan is tevens raadpleegbaar via de gemeentelijke website www.onderbanken.nl>wonen , werken en leven>wonen en bouwen> bestemmingsplannen>Ontwerp Schinveldse Es.

Zienswijze

Tijdens de inzagetermijn (tot en met 8 januari 2014) kan eenieder naar keuze of mondeling een zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad. Een schriftelijke zienswijze (let op: niet per email) kan gezonden worden aan de gemeenteraad, Postbus 1090, 6450 CB te Schinveld. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kan contact worden opgenomen met de behandelend ambtenaar, mevr. W. Smeets, telefoon 045-5278750.

LET OP: het gemeentehuis is van 23 december 2013 t/m 1 januari 2014 gesloten.

Schinveld, 27 november 2013

Burgemeester en wethouders van Onderbanken

Naar boven