Logo Sint-Michielsgestel
Vaststelling bestemmingsplan ‘Gezondheidscentrum Sint-Michielsgestel’, Sint-Michielsgestel

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 14 november 2013 het bestemmingsplan “Gezondheidscentrum Sint-Michielsgestel” gewijzigd (ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan) heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan omvat de percelen Schijndelseweg 15 en 19 in Sint-Michielsgestel en voorziet in de vestiging van een gezondheidscentrum in het pand Schijndelseweg 15 (voorheen kantoor Hurks van der Linden). De woning op het naastgelegen perceel Schijndelseweg 19 wordt gesloopt om daar een parkeervoorziening te realiseren. Het gezondheidscentrum beoogt de concentratie op één plek van eerstelijns zorg, waaronder huisartsen, apotheek, tandartsen, fysiotherapie, psychologie, logopedie, diëtist en verloskundige.

Gewijzigde vaststelling

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn de volgende wijzigingen aangebracht.

Wijziging regels:

  • a) Artikel 3, lid 3.1, sub a van de regels te wijzigen in: ‘maatschappelijke voorzieningen, waaronder een gezondheidscentrum’ en sub d te schrappen;

  • b) artikel 3, lid 3.3, sub c te wijzigen als volgt: ‘gebruik van de gronden zonder voldoende parkeervoorzieningen op eigen terrein is niet toegestaan, met dien verstande dat ten hoogste 6 parkeerplaatsen buiten het perceel zijn toegestaan en uitgegaan wordt van de volgende minimale parkeerbehoefte op eigen terrein:

    1 maatschappelijke voorzieningen

    functie

    aantal parkeerplaatsen

    a. een gezondheidscentrum

    minimaal 1,8 per behandelkamer

    b. apotheek

    minimaal 2.6 per 100 m2 bvo

    c. overige maatschappelijke voorzieningen

    minimaal 1,5 per 100 m2 bvo

    2 kantoor (zonder balie)

    functie

    aantal parkeerplaatsen

    kantoor (zonder balie)

    minimaal 2,1 per 100 m2 bvo

    3 kantoor (met balie)

    functie

    aantal parkeerplaatsen

    dienstverlening (kantoor met balie)

    minimaal 2,7 per 100 m2 bvo

Wijziging verbeelding:

  • a) aanpassing van het bouwvlak, waarbij dit wordt afgestemd op de bestaande situatie en rekening wordt gehouden met 107 m2 uitbreidingsruimte;

  • b) wijziging van de maximum goothoogte binnen het bouwvlak in 7 meter’.

Aanpassing toelichting:

  • a) hoofdstuk 2 (huidige situatie);

  • b) hoofdstuk 3 (toekomstige situatie) en toevoeging paragraaf 3.4 Locatiekeuze);

  • c) hoofdstuk 4, paragraaf 4.3 en 4.4 (structuurvisie/bestemmingsplan);

  • d) hoofdstuk 5, paragraaf 5.1 (archeologie);

  • e) hoofdstuk 5, paragraaf 5.2 (cultuurhistorie);

  • f) hoofdstuk 5, paragraaf 5.3 (bodem) inclusief bijlage;

  • g) hoofdstuk 5, paragraaf 5.4. (verkeer);

  • h) hoofdstuk 5, paragraaf 5.5 (geluid);

  • i) hoofdstuk 6, paragraaf 6.3 (systematiek bestemming).

Inzage en beroep

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan “Gezondheidscentrum Sint-Michielsgestel” met de daarop betrekking hebbende stukken liggen van vrijdag 29 november 2013 tot en met donderdag 9 januari 2014 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, Meanderplein 1 in Sint-Michielsgestel. Buiten openingstijden is inzage op afspraak mogelijk. Daarvoor kunt u bellen naar de centrale balie (073- 5531111).

Het digitale bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u via diverse zoekopties (via kaart, adres of ID-nummer NL.IMRO.0845.BP2013SMGCENTRP101-VA01) raadplegen en downloaden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tegen de vaststelling van het bestemmingsplan kan gedurende genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig overeenkomstig artikel 3.8, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening een zienswijze heeft ingebracht bij de gemeenteraad, een belanghebbende die kan aantonen dat hij/zij redelijkerwijze daartoe niet in staat is geweest en degene wiens belang is geschaad door de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan.

Het beroep moet schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Sint-Michielsgestel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

28 november 2013.

Burgemeester en wethouders van Sint-Michielsgestel,

Naar boven