Logo Veghel
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Vijverwijk-Burgemeester De Kuijperlaan, herziening locatie Bernhoven, Veghel

Burgemeester en wethouders van Veghel maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan Vijverwijk-Burgemeester De Kuijperlaan, herziening locatie Bernhoven, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 7 november 2013 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt in het stadhuis, Stadhuisplein 1 te Veghel en in de bibliotheken van Veghel, Markt 1 en van Erp, Den Uil 1, gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan Vijverwijk-Burgemeester De Kuijperlaan, herziening locatie Bernhoven elektronisch raadpleegbaar op http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0860.VE01aa010000BP2013-VG01 en digitaal raadpleegbaar op www.veghel.nl .

Het bestemmingsplan biedt mogelijkheden voor herontwikkeling van de locatie van het voormalig ziekenhuis Bernhoven aan Burgemeester de Kuijperlaan in Veghel. De planontwikkeling betreft 35 woningen vrijstaand en twee-onder-een-kap, 12 aaneengebouwde woningen en een zorgcomplex met ruimte voor 36 zorgeenheden, 62 zorgwoningen en maatschappelijke voorzieningen.

Bij vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • Reactie 6.3c Beeldkwaliteitsplan; het concept beeldkwaliteitsplan opgenomen als bijlage 2 in het bijlagenboek als volgt te wijzigen naar definitieve versie:

    • de referentiebeelden voor aaneengebouwde woningen binnen de eenheid beeldkwaliteit ‘jaren vijftig’ uit het beeldkwaliteitsplan te verwijderen;

    • de beoordeling van het concept beeldkwaliteitsplan door de Welstandcommissie toe te voegen aan het bijlagenboek, onderdeel 2 Beeldkwaliteitsplan.

  • Reactie 6.4b Parkeren; In de tabel parkeernormen in paragraaf 10.2 van de plantoelichting onderscheid maken in de parkeernorm voor zorgwoningen van 0.6 pp/eenheid en de parkeernorm voor zorgeenheid binnen een verzorgingshuis van 0.5 pp/eenheid. In het stedenbouwkundig plan zijn namelijk 62 zorgwoningen opgenomen en 36 intramurale zorgeenheden.

  • Reactie 6.4f Watertoets; het rapport ‘Watertoets herontwikkeling Ziekenhuisterrein Bernhoven’ versie 01 d.d. 31-01-2013 uitgevoerd door Aveco de Bondt (bijlage 8 in het bijlagenboek) als volgt te wijzigen:

    • In onderdeel 5.1.2 van dit rapport het volume waterberging van 197 m3 te wijzigen in 297 m3;

    • Het uitgangspunt voor de Watertoets voor infiltratie en bergen van oppervlaktewater binnen onderhavig plangebied te wijzigen naar het afvoeren van oppervlaktewater via een nieuw te realiseren afvoervoorziening van gracht in de kloostertuin naar Moeders Gat en naar de Aa;

    • Plantoelichting, hoofdstuk 6.2 aan te passen aan de gewijzigde Watertoets;

    • Het college besluit in principe in te stemmen met een trekkersrol in de realisatie van de afvoervoorziening van kloostertuin naar Moeders Gat en de Aa en hierover in overleg te treden met betrokken partijen over de financiële bijdragen. In een separate adviesnota zal het college gevraagd worden in te stemmen met opdrachtverlening voor een dergelijke afvoervoorziening en de verdeling van de kosten tussen alle betrokken partijen.

  • Toelichting, paragraaf 3.3 Gemeentelijk beleid; toevoegen teksten ten aanzien van ‘Structuurvisie Veghel’ en ‘Handboek openbare ruimte Centrumgebied Veghel’.

  • Toelichting, paragraaf 4.2 Cultuurhistorische structuren; Cultuurhistorische Waardenkaart 2010 van de provincie vervangen door de Cultuurhistorische Waardenkaart 2012.

  • Toelichting, paragraaf 8.4; PM-post voor het gasdruk regelstation te verwijderen, de toelichting zoals is opgenomen is voldoende.

  • Toelichting, hoofdstuk 9 ‘Volkshuisvesting en Woningbouwplanning; 1e zin ‘Binnen het plangebied....woningen’ vervangen door ‘Binnen het plangebied worden 36 intramurale zorgplaatsen, 62 appartementen, 12 aaneengesloten woningen en 35 vrije sectorwoningen gerealiseerd. De maximale woningaantallen zijn tevens weergegeven op de verbeelding door middel van een maatvoeringsaanduiding. In de regels artikelen 6.2.1 sub b en 7.2.1 sub b is opgenomen dat het maximum aantal van 47 vrije sectorwoningen vermeerderd mag worden tot maximaal 50 woningen. Gezien de druk op het woningbouwprogramma is er geen ruimte om dit programma nog verder uit te breiden’.

  • Regels, artikel 4 Maatschappelijk als volgt te wijzigen:

  • Artikel 4.1 sub a; de zin ‘waaronder tevens begrepen buitenschoolse opvang en kinderopvang’ verwijderen. Deze functies zijn al opgenomen in de begripsbepaling van de term maatschappelijke voorzieningen in artikel 1.43 van de regels.

  • Verbeelding; Binnen bestemming ‘Maatschappelijk’ de maatvoeringaanduiding voor maximaal 36 wooneenheden te verwijderen, de aanduiding voor 62 woningen blijft behouden. De aanduiding van 36 woningen verwijst naar intramurale zorgplaatsen, deze voorziening is rechtstreeks mogelijk binnen de maatschappelijke bestemming.

  • Bij amendement de bouwvlakken binnen de bestemming Maatschappelijk aan de oostzijde en zuidoostzijde aan te passen, een en ander zoals in de bijlage is weergegeven op een aangepaste verbeelding. De gronden die als gevolg van besluitpunt 1 niet langer behoren tot het bouwvlak binnen de bestemming Maatschappelijk te bestemmen als Groen;

  • Bij motie is besloten af te zien van een verkeersbesluit ten behoeve van het afsluiten van een deel van de Mr. van Coothstraat haaks op de Burg. de Kuijperlaan (parallel aan de straat Molenbeemden) voor gemotoriseerd verkeer.

Binnen deze termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Op grond van artikel 1.1 en Bijlage I van de Crisis- en Herstelwet is afdeling 2 van hoofdstuk 1 (artikel 1.6a) van de Crisis- en Herstelwet op het besluit van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt contact opnemen met M. van de Graaf – van Leeuwen van de afdeling Ruimte, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

Veghel, 27 november 2013

Burgemeester en wethouders van Veghel

Naar boven