Logo Goeree-Overflakkee
Vaststelling 1e herziening bestemmingsplan Achthuizen / Langstraat / Zuidzijde, Goeree-Overflakkee

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goeree-Overflakkee maken, overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat de gemeenteraad op 31 oktober 2013 het bestemmingsplan “1e herziening bestemmingsplan Achthuizen / Langstraat / Zuidzijde ” ongewijzigd heeft vastgesteld. Het vastgestelde bestemmingsplan ligt daarom met ingang van 28 november 2013 voor de duur van zes weken, dus tot en met 9 januari 2014, voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis van de gemeente Goeree-Overflakkee te Middelharnis bij de publieksbalie ter inzage.

Plangebied

Het plan voorziet in het opnemen van een gedeelte van de geurcontour als gevolg van de kippenboerderij aan de Tilsedijk te Zuidzijde. Aan de onderliggende bestemmingen wordt niets gewijzigd. De inhoud van het bestemmingsplan heeft daarom alleen betrekking op de toevoeging van (een gedeelte) van de geurcontour.

De stukken kunt u inzien op het gemeentehuis van Goeree- Overflakkee, Koningin Julianaweg 45 te Middelharnis. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.00 – 12.00 uur (vrije inloop) en van 12.00 – 17.00 uur (op afspraak). Het vastgestelde bestemmingsplan is in pdf formaat, inclusief bijlagen, ook te zien op de gemeentelijke website www.goeree-overflakkee.nl. Het plan is ook volledig digitaal te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Tot en met 9 januari 2014 kan beroep tegen het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

  • belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp-bestemmingsplan;

  • belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan hebben kunnen indienen;

Tevens kunnen voornoemde personen tijdens de beroepstermijn de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overlegd.

Inwerking treden

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking de dag na afloop van de genoemde ter inzage termijn. Het instellen van beroep schorst de werking van de besluiten niet. Degenen die beroep hebben ingesteld kunnen tevens verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien binnen de ter inzage termijn naast het beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat er op het verzoek is beslist.

Naar boven