Logo Zeewolde
Structuurvisie Oosterwold, Notitie Reikwijdte en Detailniveau Milieueffectrapport (Almere / Zeewolde), Zeewolde

Burgemeester en wethouders van Almere en Zeewolde maken bekend dat vanaf 13 februari 2013 tot en met 26 februari 2013 de Notitie reikwijdte en detailniveau Milieueffectrapport structuurvisie Oosterwold voor iedereen ter inzage ligt.

Milieueffectrapportage Structuurvisie Oosterwold.

De gemeenten Almere en Zeewolde bereiden een Structuurvisie voor, voor het gebied Oosterwold. Het Oosterwold is een gebied van ongeveer 4.300 ha dat deels op het grondgebied van de gemeente Zeewolde en deels op het grondgebied van de gemeente Almere ligt. In 2012 is door de gemeenteraden van beide gemeenten besloten om het gebied op organische wijze te laten ontwikkelen en met het oog hierop gezamenlijk een Structuurvisie voor te bereiden voor het gebied. Op dit moment staat niet vast wat de ontwikkelingen in het gebied zullen zijn omdat dat sterk afhangt van de initiatieven die zich aandienen. Wel staat vast dat de mogelijkheid wordt geboden voor de volgende activiteiten: woningbouw, toeristische activiteiten, natuurontwikkeling en aanleg van infrastructuur voor auto en fiets. De Structuurvisie is kaderstellend voor deze activiteiten.

De Wet milieubeheer (hoofdstuk 7) in samenhang met het Besluit milieueffectrapportage 1994 verplichten tot een onderzoek naar de milieueffecten in de vorm van een milieueffectrapportage. Deze effecten zullen worden beschreven in een milieueffectrapport (MER).

Notitie Reikwijdte en Detailniveau

Als voorbereiding op de milieueffectrapportage hebben de gemeenten een Notitie reikwijdte en detailniveau opgesteld. In dit document wordt globaal beschreven voor welke activiteiten een MER moet worden opgesteld en op welke wijze en tot welk detailniveau de milieueffecten van deze onderwerpen zullen worden beschreven.

In het voorjaar van 2013 zal het ontwerp van de Structuurvisie met het milieurapport ter visie worden gelegd waarbij de mogelijkheid geboden wordt op de visie zelf in te spreken

Hoe kunt u reageren?

Van woensdag 13 februari 2013 tot en met dinsdag 26 februari 2013 kan een ieder schriftelijk (geen email) of mondeling hun zienswijze op de nota indienen.

U kunt uw reactie richten aan:

Burgemeester en wethouders van Almere, t.a.v. Almere 2.0 /Oosterwold, Postbus 200, 1300 AE Almere, o.v.v. “Nota reikwijdte en detailniveau plan-mer structuurvisie Oosterwold”.

of

Burgemeester en wethouders van Zeewolde Postbus 1, 3890 AA Zeewolde o.v.v. “Nota reikwijdte en detailniveau plan-mer structuurvisie Oosterwold”.

Het is ook mogelijk uw reactie mondeling in te dienen. In dat geval kunt u een afspraak maken via het secretariaat van de projectorganisatie Oosterwold, mevrouw J. van Nes, telefoon: 036-547 1894.

Waar kunt u het plan inzien?

Het papieren document ligt met bijbehorende stukken ter inzage bij de receptie in de centrale hal van het stadhuis van Almere, Stadhuisplein 1. De openingstijden van het stadhuis zijn:

maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

donderdag van 8.30 tot 20.00 uur;

zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur.

Of bij de servicebalie op het gemeentehuis van Zeewolde, Raadhuisplein 1. De openingstijden van de servicebalie zijn:

maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur;

woensdag en vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur;

donderdag van 18.00 tot 21.00 uur.

De digitale versie van de nota is in te zien via de gemeentelijke websites www.almere.nl/ruimtelijkeplanneninprocedure of www.zeewolde.nl.

Naar boven