Regeling van de Minister van Economische Zaken van 15 februari 2013, nr. WJZ/13003615, tot aanwijzing van frequentieruimte als bedoeld in artikel 3.24, eerste lid, van de Telecommunicatiewet (Regeling aanwijzing frequentieruimte medegebruik antenne-opstelpunten)

De Minister van Economische Zaken;

Gelet op artikel 27 van het Frequentiebesluit 2013;

Besluit:

Artikel 1

Als frequentieruimte, bedoeld in artikel 3.24, eerste lid, van de Telecommunicatiewet, wordt aangewezen de frequentieruimte die is vergund voor openbare elektronische communicatiediensten en -netwerken.

Artikel 2

Deze regeling treedt in werking op het tijdstip waarop het bij koninklijke boodschap van 9 april 2008 ingediende voorstel van wet houdende wijziging van de Telecommunicatiewet in verband met de Nota frequentiebeleid 2005 (Kamerstukken 31412) in werking treedt.

Artikel 3

Deze regeling wordt aangehaald als: Regeling aanwijzing frequentieruimte medegebruik antenne-opstelpunten.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 15 februari 2013

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp.

TOELICHTING

Deze regeling strekt tot uitvoering van artikel 27, eerste lid, van het Frequentiebesluit. Op grond van dit artikel, dat is gebaseerd op artikel 3.24, eerste lid, van de Telecommunicatiewet, kan de minister frequentieruimte aanwijzen, waarvan de gebruikers over en weer verplicht zijn om te voldoen aan redelijke verzoeken tot medegebruik, als bedoeld in artikel 3.24 van de wet. Daarmee kan, vanuit het oogpunt van flexibilisering, sneller worden ingespeeld op technologische ontwikkelingen en wordt het mogelijk deze verplichting tot medegebruik zonodig op te leggen aan verschillende categorieën gebruikers van frequentieruimte. Op dit moment is ervoor gekozen om de huidige situatie te bestendigen, en alleen de frequentieruimte die voor openbare elektronische communicatienetwerken en -diensten wordt gebruikt aan te wijzen voor medegebruik van antenne-opstelpunten.

De Minister van Economische Zaken, H.G.J. Kamp,

Naar boven