Logo Kollumerland en Nieuwkruisland
Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan Buitengebied 2012, Kollumerland en Nieuwkruisland

Burgemeester en wethouders van de gemeente Kollumerland c.a. maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 17 oktober 2013 het bestemmingsplan Buitengebied 2012 gewijzigd heeft vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het plangebied van het bestemmingsplan betreft globaal het hele grondgebied van de gemeente Kollumerland c.a. met uitzondering van de dorpen en het terrein waar voorheen de kruitfabriek in de Kollumerwaard gevestigd was. Dit bestemmingsplan voorziet in de actualisering van het nu geldende plan voor het buitengebied en (delen van) diverse kleinere bestemmingsplannen.

Elk perceel heeft een passende bestemming gekregen. In de regels van het plan is in samenhang met de verbeelding aangegeven welke bebouwing mag worden opgericht en hoe percelen gebruikt mogen worden. Waar mogelijk wordt ingespeeld op (bedrijfs)ontwikkelingen ter versterking van het economisch draagvlak, de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteiten en plattelandsontwikkeling meer in het algemeen.

Nota van beantwoording zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 30 mei 2013 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Naar aanleiding hiervan zijn zienswijzen ingediend. In de ‘nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2012’ zijn deze zienswijzen verkort weergegeven. Daarbij is een gemeentelijke reactie gegeven. Het ontwerpbestemmingsplan is naar aanleiding van de ontvangen reacties, ambtshalve wijzigingen en een aantal aangenomen amendementen op verschillende punten gewijzigd.

Reageren

Het vaststellingsbesluit, het bestemmingsplan, de ‘nota van beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2012’, de aangenomen amendementen, een lijst met alle wijzigingen tov het ontwerpbestemmingsplan en de diverse bijlagen liggen vanaf donderdag 28 november 2013 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. De stukken kunnen worden ingezien in het gemeentehuis, Van Limburg Stirumweg 18 te Kollum, tijdens openingstijden. Eveneens kan het bestemmingsplan, geraadpleegd worden op het webadres http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0079.BpBg10-Vg01

Tevens zijn de stukken te vinden op de gemeentelijke website, www.kollumerland.nl, bij informatie over Wonen en leven – Wonen en omgeving – Ruimtelijke plannen.

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld. Beroep bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State kan worden ingesteld door;

  • een belanghebbende die tijdig bij de gemeenteraad zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder in deze termijn beroep instellen.

Gedurende de ter inzage termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepsschrift moet worden ondertekend en ten minste bevatten: naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden voor het beroep. Aan het instellen van beroep zijn kosten verbonden.

Indien u tijdig beroep heeft ingesteld kunt u ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven