Bekendmaking van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 7 oktober 2013, houdende wijzigingvaststelling bedragen Regeling tegemoetkoming asbestslachtoffers per 1 januari 2014

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

Gelet op artikel 12a van de Regeling tegemoetkoming asbestslachtoffers;

Besluit:

Enig artikel

De bedragen, genoemd in de artikelen 3, onderdeel b, 5, tweede lid, 6, eerste en tweede lid, 6a, onderdeel b, 6c, eerste lid en 6d, eerste en tweede lid, van de Regeling tegemoetkoming asbestslachtoffers, worden met ingang van 1 januari 2014 gewijzigd en vastgesteld op € 19.201,–.

Deze bekendmaking zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 7 oktober 2013

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze: de directeur Inkomensverzekeringen- en voorzieningen, I.D. Nijboer.

TOELICHTING

In artikel 12a van de Regeling tegemoetkoming asbestslachtoffers (TAS) is bepaald dat de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een wijziging van de bedragen, bedoeld in dat artikel, bekend maakt wanneer de ontwikkeling van het wettelijk minimumloon daartoe aanleiding geeft. De in de TAS genoemde bedragen worden geïndexeerd aan de hand van de indexering van het wettelijk minimumloon. De gewijzigde bedragen worden voor het eind van elk kalenderjaar bekend gemaakt in de Staatscourant.

De indexering heeft zowel betrekking op de hoogte van de eenmalige uitkering (artikel 6, eerste en tweede lid), de hoogte van het voorschot (artikel 6d, eerste en tweede lid), als op de beperking van het recht op eenmalige uitkering (artikelen 3, onderdeel b en 5, tweede lid) en het voorschot (artikelen 6a, onderdeel b en 6c, eerste lid) indien reeds bedragen van de werkgever zijn ontvangen.

In 2013 is het wettelijk minimumloon ten opzichte van 2012 met 1,55% gestegen. Dit betekent dat de TAS-uitkeringen met ingang van 1 januari 2014 worden vastgesteld op € 19.201,–.

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, namens deze: de directeur Inkomensverzekeringen- en voorzieningen, I.D. Nijboer.

Naar boven